Szijjártó Péter: A Gázai övezetben jelenleg 15 magyar állampolgár tartózkodik

A külgazdasági és külügyminisztérium tartja a kapcsolatot a térségben tartózkodó magyarokkal.

2023. 10. 18. 8:43
SZIJJÁRTÓ Péter; ALAIBA, Dumitru
Szijjártó Péter fogadta a moldovai kormányfőhelyettest, gazdaságfejlesztési és digitalizációs minisztert Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Gázai övezetben jelenleg 15 magyar állampolgár tartózkodik, akikkel továbbra is folyamatosan kapcsolatban vagyunk, kollégáink naponta többször beszélnek velük és családtagjaikkal telefonon” – írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint a diplomaták legutóbb szerda reggel győződtek meg arról, hogy valamennyien épségben vannak, még a rendkívül nehéz körülmények ellenére is. 

A tel-avivi és kairói nagykövetségeink szorosan együttműködnek, és valamennyi nemzetközi partnerünkkel folyamatos kapcsolatban vagyunk annak érdekében, hogy az állampolgárainknak lehetősége nyíljon biztonságban elhagyni az övezetet. Ennek feltételei azonban jelenleg nem adottak

– fogalmazott a tárcavezető.

 

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.