Evakuálták a német kancellár gépét Izraelben + videó

Olaf Scholzot is kimenekítették.

2023. 10. 18. 8:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösségi médiában közzétett videón az látható, ahogy a repülőgép utasai kapkodva elhagyják a gépet. Csomagjaikat cipelve futnak ki az aszfaltra, miközben hangos szirénaszó is hallható. Az égen két erősen fénylő pont jelenik meg, majd az utasok hasra vetik magukat az aszfalton. Többen kezüket a fülükhöz emelték, tartva egy esetleges robbantástól. 

Olaf Scholz német kancellár éppen elhagyni készült Tel-Avivot, amikor megszólalt a sziréna. A vonatkozó előírások értelmében a gép utasainak ilyenkor el kell hagyniuk a fedélzetet, s a kifutópálya aszfaltján kell megvárniuk a helyzet rendeződését. Sajtóhírek szerint maga Olaf Scholz is a gépen volt már, így a többiekkel együtt neki is el kellett hagynia a repülőt. A kancellárt állítólag a lehető leggyorsabban autóba ültették, majd elhajtottak vele a repülőtér központi épületéig, amelynek óvóhelye is van. 

A Bild német napilap cikke szerint Scholz a saját szemével láthatott két robbanást, közvetlenül a feje felett.

A robbanások a Hamász rakétáinak az izraeli légvédelem Vaskupola rendszerével való találkozásából származtak. A Bild azt írja, két légvédelmi rakétát lőttek ki, azok láthatók az éjszakai égen. A Politico brüsszeli hírportál cikke Robin Alexandert, a Welt című napilap főszerkesztő-helyettesét idézi, aki azt írta az X-en:

Saját szememmel láttam a robbanásokat az égen, amikor az izraeli Vaskupola rendszer hatástalanított két rakétát.

A kancellár nem feküdt az aszfalton – tette hozzá az újságíró. 

A biztonsági emberek néhány percen belül átvizsgálták a német gépet, ezt követően Olaf Scholz és stábja visszaülhetett, majd Kairóba repültek. A kancellár kedden Izraelbe látogatott, hogy kifejezze szolidaritását az országgal a Hamász brutális terrortámadása után, és enyhítse a feszültséget a térségben, valamint hozzájáruljon a gázai palesztin civileknek nyújtott humanitárius segítségnyújtáshoz.

 

Borítókép: Evakuálták a német kancellár gépét Izraelben (Forrás: X/Miguel De La Fuente)

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.