Több tízezer palesztinpárti tüntető vonult utcára Európa-szerte + videó

Nem csitultak a kedélyek, továbbra is rengetegen éltetik Palesztinát.

2023. 10. 29. 8:49
Palestinian Solidarity March. London
London palesztin tüntetés
ISRAEL-PALESTINIANS/ENGLAND Protesters march through central London, United Kingdom, on October 28, 2023 during a demonstration in support of Palestine (Photo by Jay Shaw Baker/NurPhoto) (Photo by Jay Shaw Baker / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Europress/AFP/Jay Shaw Baker
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban sem csökkentek a Palesztina-barát, Izrael-ellenes, antiszemita rigmusokban nem szűkölködő tüntetések Európa nagyvárosaiban. 

Az Egyesült Királyságban több helyen is emberek tízezrei vonultak ki az utcákra zászlókkal és transzparensekkel. Tüntetések zajlottak London mellett Manchesterben, Glasgow-ban, Belfastban, de még több városban is.

A békésnek mondott tüntetéseken folyamatosan szidták Izraelt és antiszemita rigmusok is elhangoztak a korábban már említett, Szabad Palesztina! sorok mellett.

A brit rendőrség kilenc embert tartóztatott le, közülük többeket gyűlölet-bűncselekményért. Volt, ahol Allahu akbart kiáltva támadtak a rendőrökre.

Voltak, akik pedig az al-Kaida zászlójával pózoltak büszkén a tüntetéseken.

Mások pedig olyan dalokat énekeltek, amiben zsidókat öltek meg.

Dánia fővárosában, Koppenhágában emberek tucatjai gyűltek össze, hogy együtt imádkozzanak és kiálljanak Palesztina mellett. Az X-en meg is jegyzik, hogy ugyanazok az emberek, akik azt állítják, hogy ellenzik a gyarmatosítást,  maguk is gyarmatosítóként viselkednek Európa-szerte.

Spanyolországban, Madridban a Palesztinával szolidáris kerékpáros felvonulás során tüntetőket ütött el egy autó.

Rómában egy tüntető letépett egy izraeli zászlót, a tömeg üdvrivalgása közepette.

Milánóban is rengetegen vonultak utcára palesztin zászlókkal és Izrael-ellenes dalokkal.

Annak ellenére, hogy Franciaországban be vannak tiltva a tüntetések, több száz, de akár ezer ember is összegyűlhetett, hogy azt énekeljék, hogy Izrael gyilkos.

A videókon keresztül is érezhető a feszültség a rendfenntartókon.

Borítókép: Tüntetés Londonban (Fotó: NurPhoto/AFP/Jay Shaw Baker)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.