Tóth Edina: Az Európai Parlament jobboldala megmentette az európai autóipart!

A jobboldal egységes kiállásának köszönhetően sikerült biztosítani azt, hogy az új szabályok ne növeljék az autógyártás költségeit.

2023. 10. 12. 13:59
Borítókép: Tóth Edina hangsúlyozta: a klímaadó 10-12 ezer forintos pluszkiadást jelentene egy átlagos háztartásnak havonta (Fotó: Európai Parlament)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz európai parlamenti képviselője által kiadott közlemény szerint az EP környezetvédelmi bizottsága (ENVI) csütörtökön megszavazta állásfoglalását az Euro 7 rendelettervezetről, amelynek célja, hogy új szabályokat és normákat határozzon meg a gépjárművek károsanyag–kibocsátására vonatkozóan. 

Tóth Edina fideszes EP-képviselő a szavazás kapcsán kiemelte: a jobboldal egységes kiállásának köszönhetően sikerült biztosítani azt, hogy az új szabályok ne növeljék az autógyártás költségeit.

A jelenlegi háborús inflációs környezetben meg kell védenünk polgárainkat a brüsszeli baloldal felelőtlen javaslatai miatt kialakulandó újabb áremelésektől

– tette hozzá.

 Tóth Edina szerint az autógyártók aggodalmai jogosak voltak. Brüsszel eredeti javaslattervezete láttán úgy érezték, hogy az új szabványok miatt a hagyományos belső égésű autók technikáját szinte lehetetlen költséghatékonyan fejleszteni, s a javaslatok akár az autógyárak bezárását is okozhatták volna.

A fideszes politikus emlékeztetett: az EU szakminiszterei nyolc tagállam, köztük Magyarország aggályait követően a tanácsban már megállapodtak, hogy a személygépkocsik és könnyű haszongépjárművek esetében visszatérnek a realistább, Euro 6 normákhoz. A fideszes politikus szerint hasonlóan jó megállapodást sikerült elérni az EP-ben is.

Mindent meg fogunk tenni, hogy az átgondolatlan szabályozások ne róhassanak felesleges terheket a polgárokra és autóiparunkra

– emelte ki Tóth Edina.

Borítókép: Tóth Edina európai parlamenti képviselő (Fotó: Európai Parlament)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.