Deutsch Tamás: A külföldről támogatott pártok és szponzoraik találkoztak a szemünk előtt

– A politikai szponzorok és a politikai szponzoráltak találkozója történt meg a szemünk előtt – nyilatkozta Deutsch Tamás a Közép-európai Egyetem (CEU) budapesti épülete előtt, ahol a sajtótájékoztató alatt is zajlott Karácsony Gergelyék rendezvénye, a Budapest Fórum. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint a baloldal továbbra is az önmagát kiszolgáltató és felajánló politikát folytatja. A politikus szerint a „gyűlölet-workshop helyszínének kiválasztása is szimbolikus volt”.

2023. 10. 11. 16:05
null
20231011 Budapest Deutsch Tamás CEU előtt Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha az embernek az egyébként ijesztő erőfeszítések láttán lenne kedve viccelődni, akkor úgy is fogalmazhatnánk, hogy ma itt a politikai szponzorok és a politikai szponzoráltak találkozója történt meg a szemünk előtt – nyilatkozta Deutsch Tamás a Közép-európai Egyetem (CEU) budapesti épülete előtt, ahol a sajtótájékoztató alatt is zajlott Karácsony Gergelyék rendezvénye, a Budapest Fórum.

A politikus szerint a „gyűlölet-workshop helyszínének kiválasztása is szimbolikus volt”. Fotó: Mirkó István

A rendezvényen Krekó Péter felolvasta a program szponzorait, amely szerint a Budapest Fórumot egyebek mellett a dollárbotránynál is feltűnt National Endowment for Democracy (NED), a German Marshall Fund/German Marshall Fund of the United States, a Friedrich Ebert Stiftung, a Heinrich Böll Stiftung támogatták. A Fidesz európai parlamenti képviselőjének tájékoztatása szerint a konferencia szervezője a rendkívüli anyagi problémákkal küszködő fővárosi önkormányzat. 

– Érdekes módon erre a gyűlölet-workshopra van pénz a fővárosi önkormányzatnál

− jegyezte meg.

 

A helyszín kiválasztása is szimbolikus 

A Fidesz európai parlamenti képviselője kifejtette: „a konferencián azok találkoznak, azok lépnek fel együtt, azok fogalmaznak meg a gyűlölet hangján mindent a magyarokkal és a lengyelekkel kapcsolatban, akik a magunk mögött hagyott években milliárdokat küldtek ide Magyarországra annak érdekében, hogy számukra kedvező politikai változást érjenek el.” A politikus úgy véli, a helyszín kiválasztása is szimbolikus volt, „hiszen évek óta halljuk tőlük, és az európai baloldaltól, hogy a CEU elűzetett Budapestről”.

Ehhez képest a CEU a mai rendezvény egyik fő szervezője

– mondta. A képviselő szerint botrányos, hogy a magyar választópolgárok által elsöprő többséggel megválasztott kormány képviselőinek tárgyalási kérelmét az Európai Bizottság képviselői visszautasítsák, miközben „a dollárbaloldal által szervezett gyűlölet-workshopon sokan személyesen, míg mások online, de részt vesznek”. 

Deutsch Tamás szerint az előttünk álló hetekben-hónapokban a lehető leghatározottabban fel kell annak érdekében lépni, hogy „Magyarországon megszüntessük azt a gyakorlatot, hogy valakit külföldről támogathassanak a politikában”.

Az kéri a nótát, aki fizeti a zenészt.

– Úgy tűnhet, hogy a magyar dollárbaloldal képviselői krokodilkönnyeket hullatva keresik a hibákat, amelyeket elkövettek a 2022-es kampány során, ez azonban csak duma. Továbbra is az önmagukat kiszolgáltató és felajánló politikát folytatják. A 2024-es EP- és önkormányzati választás előtt pedig még nagyobb fokozatra kapcsolnak – zárta gondolatait a képviselő.

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.