Verhofstadt megint nem bírta ki, beleállt Orbán Viktorba

Most a Vlagyimir Putyinnal való találkozó verte ki a biztosítékot a magyarellenes belgánál.

2023. 10. 17. 14:02
VERHOFSTADT, Guy
Interlaken, 2017. január 10. Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának (ALDE) vezetõje, korábbi belga kormányfõ a 15. alkalommal megrendezett kétnapos Nemzetközi Alpesi Szimpózium befektetõi konferencián a svájci Interlakenben 2017. január 10-én. Verhofstadt az elõzõ héten jelentette be, hogy indul az EP elnöki tisztségéért az uniós testület január 17-i elnökválasztásán. (MTI/EPA/Alessandro Della Valle) Fotó: ALESSANDRO DELLA VALLE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrán vér a kezén, Európa elpusztítása a fejében. Persze, hogy Putyin Orbán legjobb barátja – reagált a híresen Orbán-fóbiás és magyarellenes Guy Verhofstadt Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin keddi találkozójára. 

Aki tisztában van Verhofstadt „munkásságával”, annak egyértelmű volt, hogy a reakció nem fog sokat váratni magára, ez így is lett. A bukott európai parlamenti képviselő vasárnap óta ugyan a lengyel választások eredményével és Donald Tusk éltetésével volt elfoglalva, a magyar kormányfő és az orosz elnök pekingi találkozója nem kerülte el a figyelmét. 

Az ukrajnai háború kitörése óta Verhofstadt folyamatosan Ukrajna és az Európai Unió elárulásával és oroszpártisággal, Putyin-barátsággal vádolja Orbán Viktort.

Ezt megelőzően is számtalan esetben került sor alaptalan rágalmazásra, mindezt tette úgy Verhofstadt, hogy korábban ő maga nagyot kaszálhatott az orosz elnökkel való üzleteken. A volt belga miniszterelnök ugyanis egy olyan cégnek az igazgatótanácsában foglalt helyet, amelyik világszerte LNG-t, cseppfolyósított gázt is szállít. A vállalat emellett a szárazföldi kiszolgálásban és az energiahordozó tárolásában és visszagázosításában is aktívan részt vesz szinte minden kontinensen. Verhofstadt elvtelenségét jól mutatja, hogy a szállítmányozó cég a legnagyobb orosz céggel, a Gazprommal is szerződött – ami történetesen közvetlenül is hozzákapcsolja Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz. Ezt a szerződést a cég akkor kötötte, amikor Oroszország annektálta a Krím félszigetet.

Borítókép: Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának (ALDE) vezetője, korábbi belga kormányfő a 15. alkalommal megrendezett kétnapos Nemzetközi Alpesi Szimpózium befektetői konferencián a svájci Interlakenben 2017. január 10-én (MTI/EPA/Alessandro Della Valle)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.