Bombákat találtak az izraeli katonák egy óvodában + videó

Újabb bizonyítékot osztott meg a világgal Izrael, azt állítva, hogy a Hamász terroristái szándékosan a civilek mögé bújnak.

2023. 11. 13. 6:13
null
Nir Oz, 2023. október 30. Izraeli katona a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael ellen indított október 7-i támadásakor megrongált egyik ház elõtt, a Gázai övezet határtérségében fekvõ Nir Oz kibucban 2023. október 30-án. A kibuc lerohanásakor a palesztin fegyveresek mintegy száz lakót megöltek, hetvenet túszként elraboltak. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi két hétben több katonai szakértő, politikus elmondta, a világsajtó is attól volt hangos, hogy a Hamász palesztin iszlamista szervezet a civilek között rendezte be az évek során a fegyverraktárakat, a fegyvergyárakat és a különböző főhadiszállásait. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) folyamatosan a világ elég tárja azokat a videófelvételeket, amelyek mindezt alátámasztják. Legutóbb egy óvoda épületében találtak fegyvereket és robbanóeszközöket a Gázai övezet északi részén.

Izrael már korábban is azzal vádolta a Hamászt, hogy szándékosan iskolák, kórházak, lakóházak közelében vagy több esetben a házakban rendezik be a rögtönzött fegyvergyáraikat és -raktáraikat. 

További helyszín volt az ENSZ által fenntartott iskola, orvosi klinika, könyvtár és mecsetek. Bár Izrael hosszú ideje igyekezett felhívni a figyelmet a Hamász rejtett tevékenységeire, a fegyveres milícia minden alkalommal felháborodottan tagadta a vádakat.

Az izraeli katonák az elmúlt napokban több bunkerbejáratot és alagutat találtak a Gázai övezetben, ezekben mozognak a terroristák, hogy egyik föld alatti bunkerból a másikba jussanak, de a fegyvereiket is ezeken a járatokon keresztül szállítják.

 

Borítókép: Izraeli katona a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael ellen indított október 7-i támadásakor megrongált egyik ház előtt (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.