Így haladnak utcáról utcára az izraeli katonák Gázában + videó

Megdöbbentő felvételeken az izraeli háború mindennapjai.

2023. 11. 21. 16:41
null
Szderót, 2023. november 21. Izraeli légitámadás a Gázai övezet északi részén a dél-izraeli Szderótból nézve 2023. november 21-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson Fotó: Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli hadsereg katonái a Hamász rakétacsapatai ellen harcoltak Gáza városában, amelyről felvételeket is közzétettek. A videón az izraeli tartalék zászlóaljak és ejtőernyősök utcáról utcára mennek Gázában, megtisztítják a Hamász bázisait, alagúthálózatokat és lőszerlerakókat, miközben parancsnokaikat is kivonják. 

A Hamász felvételei azt mutatják, hogy a dzsihadisták vállról kilőtt rakétákkal csaptak le az izraeliekre, de nem sikerült megállítaniuk az előrenyomulást. 

Borítókép: Izraeli légitámadás a Gázai övezet északi részén a dél-izraeli Szderótból nézve 2023. november 21-én (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.