Joe Biden megint nem tudta, hol van + videó

Zavarodottan kóválygott a rivaldafényben a demencia jeleit mutató amerikai elnök.

2023. 11. 11. 18:57
BIDEN, Joe
Belvidere, 2023. november 10. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a United Auto Workers szakszervezet Illionis állambeli Belvidere-ben lévõ székházában 2023. november 9-én. MTI/AP/Paul Beaty Fotó: Paul Beaty
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke a veteránok napján – amit minden évben november 11-én tartanak az Egyesült Államokban – az arlingtoni temetőbe látogatott el, hogy lerója tiszteletét az elhunyt katonák előtt.

Az amerikai elnök egy beszédet is mondott a helyszínen, ahova alelnöke, Kamala Harris is vele tartott. A békés megemlékezés azonban cirkuszba való mutatvánnyá alakult át egyetlen pillanat alatt, amikor Biden elvesztette a kapcsolatot a valósággal. Legalábbis erre utalnak azok a képsorok, amelyek percek alatt bejárták a világhálót, és amelyek azt mutatják, hogy az elnök nem tudta, merre van éppen.

A tiszteletadás után visszafordult a katonához, akitől zavartan kérdezett valamit, majd a tiszt a kezét kinyújtva az elnök irányába mutatott, mire lassan, kicsit bizonytalanul visszasétált a helyére.

A valaha volt legidősebb amerikai elnök nemrég egy elég bizarr beszédet tartott a marylandi Prince George Community College-ban, ahol többek között arról is beszélt, hogy tanított azon az egyetemen, pedig erre soha nem került sor.

Korábban lapunk is megírta, hogy az amerikai elnök III. Károllyal való találkozása is mennyire kellemetlenre sikerült. Akkor egy díszőr foglalta le annyira az amerikai elnököt, hogy nem tudott koncentrálni másra, és a brit királynak küzdenie kellett Biden figyelméért.

Nemrég pedig egy olyan videó is felkerült az internetre, ahol az amerikai elnök egy kislány ruháját rágcsálta meg.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Paul Beaty)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.