„Lehetetlen megmondani, hogy mikor ér véget a háború”

Az orosz külügyminisztérium tisztviselője szerint a legfontosabb, hogy meg kell szüntetni az Oroszország biztonságát fenyegető veszélyeket.

Forrás: TASS2023. 11. 02. 17:08
MALJAR, Hanna
Andrijivka, 2023. szeptember 18. Ukrán katona egy megsemmisült jármû maradványai mellett a frontvonalnál a donyecki Andrijivka település közelében 2023. szeptember 16-án. Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes a Telegram-csatornáján bejelentette, hogy a Bahmut várostól 10 km-re fekvõ Andrijivkát visszafoglalták az orosz erõktõl, majd állítását visszavonta. MTI/AP/Alex Babenko Fotó: Alex Babenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszej Poliscsuk, az orosz külügyminisztérium tisztviselője nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy mikor érhet véget az orosz–ukrán háború. Elmondta, hogy lehetetlen megmondani, mikor érhetnek véget a harcok, ugyanakkor hozzátette, hogy sokatmondóak az ezzel kapcsolatos kérdések, mivel arra világítanak rá, hogy egyre inkább érezhető az ukrán válsággal kapcsolatos fáradtság, főleg Nyugaton. 

Egyelőre senki nem tudja megnevezni a „különleges katonai művelet” pontos végső dátumát. Sem diplomaták, sem katonaság, sem politikusok − hangsúlyozta a diplomata.

Mint Poliscsuk kiemelte, többször elhangzott már, hogy a „különleges hadművelet” céljainak elérése és a kitűzött feladatok végrehajtása után véget ér. 

A legfontosabb, hogy meg kell szüntetni az ukrán területről Oroszország biztonságát fenyegető veszélyeket

– zárta szavait.

Borítókép: Ukrán katona egy megsemmisült jármű maradványai mellett a frontvonalnál a donyecki Andrijivka település közelében 2023. szeptember 16-án. (Fotó: MTI/AP/Alex Babenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.