Megmérgezhették az ukrán kémfőnök feleségét

Marianna Budanovát azóta kórházban ápolják.

2023. 11. 28. 15:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehézfémekkel mérgezték meg az ukrán katonai hírszerzés főnökének feleségét – jelentette kedden több ukrán média meg nem nevezett hírszerzési forrásokra hivatkozva.

Marianna Budanova Kirilo Budanov felesége, aki az ukrán katonai hírszerző ügynökséget vezeti. 

Amennyiben valóban megmérgezték Budanovát, úgy az ellene elkövetett merénylet az egyik legkomolyabb művelet lehet, melyet a háború kirobbanása óta elkövettek.

A Babel ukrán hírportál egy meg nem nevezett forrásra hivatkozott, aki azt mondta, hogy Budanova kórházban van és hamarosan véget érnek kezelései. A Suspilne közszolgálati műsorszolgáltató, valamint az Ukrajinszka Pravda és az RBC Ukrajina internetes csatornák szintén arról számoltak be, hogy megmérgezték.

A jelentések nem tettek utalást arra, hogy ki áll az állítólagos mérgezés hátterében, és nem tisztázták, hogy mikor történt, egyelőre a hatóságok hivatalosan nem kommentálták az esetet.

Az Ukrajinszka Pravda egy forrásra hivatkozva arról írt, hogy 

a mérget valószínűleg az ételébe helyezték el, és a GUR több más munkatársát is megmérgezhették.

A háború kirobbanása óta Budanov nyilvános X-fiókjának követőszáma megugrott, élénken jelen van a közösségi médiában, korábban pedig úgy fogalmazott: Ukrajna a teljes győzelméig folytatni fogja az oroszok gyilkolását, a világ bármely pontján.

Borítókép: Marianna Budanova (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.