Megvan ki lehet Donald Trump alelnöke

A volt amerikai elnök egy interjúban árulta el, kit kérne fel a pozícióra.

2023. 11. 19. 20:35
Donald Trump Campaigns For President In Houston, Texas
US-DONALD-TRUMP-CAMPAIGNS-FOR-PRESIDENT-IN-HOUSTON,-TEXAS Fotó: BRANDON BELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Donald Trump–Tucker Carlson páros összességében nagyon harmonikusan hangzik – áll a Kommersant.ru orosz hírportálon megjelent véleménycikkben. A publikáció hosszasan foglalkozik a Fox News korábbi műsorvezetőjének karrierjével és azzal, hogy mit lehetne tőle várni Trump alelnökeként. Ez pedig nem is annyira elképzelhetetlen forgatókönyv, hiszen a korábbi amerikai elnök nemrégiben egy interjúban arról beszélt, hogy Carlsont választaná alelnökének 2024-es választási győzelme esetén.

Donald Trump az interjú során Joe Bident a történelem legrosszabb elnökének nevezte, és hozzátette:

Szívesen indulnék Biden ellen. Úgy gondolom, hogy nagyszerűen tettem, amikor indultam ellene.

Trump ezzel utalt a 2020-as választásokra, amelyeket elveszített. Az ukrajnai háborúval és a gázai konfliktussal kapcsolatban bírálta a jelenlegi amerikai kormányt.

A legszomorúbb az, hogy ez soha nem történt volna meg egy Trump-kormányzat alatt

 – mondta a volt elnök. A potenciális alelnökválasztással kapcsolatban Trump elmondta: komolyan megfontolná, hogy Carlsont kérje fel a pozícióra. 

Nagyon szeretem Tuckert. Azt hiszem, azt mondanám, hogy igen, őt választanám, mert remek a gondolkodása, józan esze

 – jelentette ki a volt elnök.

A YouGov új közvélemény-kutatása szerint Donald Trump komolyan elgondolkodhat azon, hogy kit választ elnöknek, a válaszadók 44 százaléka választaná a volt elnököt, míg Joe Bidenre a kutatásban részt vevők 42 százaléka szavazna.

Az 1584 amerikai felnőtt részvételével készült felmérés azt mutatja, hogy a válaszadók többségének problémái vannak Biden életkorával és kompetenciájával. 

Az amerikaiak teljes 54 százaléka azt állítja, hogy Biden, az Egyesült Államok történetének legidősebb elnöke már nem rendelkezik megfelelő képességekkel az elnöki feladatok ellátásához. Eközben az amerikaiak kevesebb mint harmada, 31 százaléka továbbra is kompetensnek tartja a jövő héten 81. életévét betöltő Bident.

Borítókép: Donald Trump amerikai elnök (Fotó: AFP/Getty Images/Brandon Bell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.