Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Magyarország a NATO jó szövetségese – Novák Katalin videót tett közzé a hadgyakorlatról

A NATO főtitkárával találkozik az államfő Brüsszelben.

2023. 11. 08. 9:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz NATO-szövetséges katona részvételével kezdődött meg az elmúlt harminc év legnagyobb magyarországi hadgyakorlata. Ezt írta a közösségi oldalán a magyar köztársasági elnök. Novák Katalin hozzátette:

A NATO a világ legerősebb védelmi szövetsége, Magyarország pedig jó szövetséges.

 Az államfő a Facebookon videót is közzétett a katonai gyakorlatról.

Novák Katalin magyar köztársasági elnök a posztjában bejelentette: a NATO főtitkárával is találkozik szerdán Brüsszelben.

Korábbi posztjában Novák Katalin megjegyzi:

Bizonytalan időket élünk. A hadgyakorlat bizonyítja, hogy a Magyar Honvédség kész Magyarország biztonságának és szuverenitásának védelmére.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban is beszámolt, a Magyar Honvédség Adaptive Hussars 23 elnevezéssel, a NATO-erők részvételével többnemzeti országos hadgyakorlatot tart 2023 novemberében, amelyen az ország védelmi képességeit tesztelik. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter ezzel kapcsolatban a minap kiemelte: a következő hetekben a Magyar Honvédség katonai műveleteket hajt végre az ország több pontján, erősítve a Magyar Honvédség és a civil közigazgatás közti együttműködést.

Böröndi Gábor vezérkari főnök először a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt a hadgyakorlatról, amely Magyarországon zajlik.

 

Borítókép: Novák Katalin a NATO-hadgyakorlat megnyitóján (Forrás: Facebook/Novák Katalin)

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.