Szijjártó Péter: Egyre durvább migrációs hullámok érkeznek Afrika felől

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Marokkó az afrikai stabilitás egyik pillére.

2023. 11. 15. 8:45
null
Fotó: MARTON_KIRALY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai biztonság egyik előfeltétele az afrikai biztonság és stabilitás – írta hivatalos Facebook-oldalán Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: 

Afrika rendkívül gyorsan növekedő lakossága, az egyre több fegyveres konfliktus és a beruházások, fejlesztések elmaradása miatt egyre durvább migrációs hullámok törnek ki Afrika irányából Európa felé.

A tárcavezető ugyanakkor leszögezte: a migráció megállításának legjobb módja az azt kiváltó okok megszüntetése, ezért Európának igazi partnerséget és hatékony együttműködést kell felépítenie az afrikai stabilitást garantálni képes országokkal. Kiemelte:

Marokkó az afrikai stabilitás egyik pillére és Európa észak-afrikai védvonalának egyik legfőbb bástyája. A Marokkóval való hatékony együttműködéssel és jól célzott afrikai fejlesztési programokkal elérhetjük stratégiai célunkat: az Afrikából Európába irányuló migrációs hullámok megállítását.

Borítókép: Szijjártó Péter a repülőtéren (Forrás: Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.