Támadófegyvereket talált az izraeli hadsereg a gázai kórházban

A célzott hadműveletben a fegyveresek számos, a Hamász által használt fegyvert találtak a kórházban.

2023. 11. 15. 16:53
Borítókép: Sebesültet visz palesztin mentő a gázai Sifa kórházba egy izraeli légitámadás után, 2023. október 9-én (Fotó: MTI/EPA/Haiszam Imad)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli csapatok fegyvereket és a terrorista infrastruktúra egyes részeit fedezték fel egy folyamatban lévő rajtaütés során a Gázai övezetben lévő Sifa kórházban. A hadsereg magas rangú tisztviselője nem részletezte, hogy a fegyveresek mit találtak a kórházban, azonban ígéretet tett arra, hogy a művelet befejezése után nyilvánosságra hoznak minden információt.

A tisztviselő újságíróknak elmondta, hogy a kórházi komplexumon belül nem voltak harcok.

Az elmúlt órákban konkrét bizonyítékot láttunk arra, hogy a Hamász terroristái a Sifa kórházat terrorista főhadiszállásként használják. Katonáink lassan és megfontoltan haladnak előre hírszerzési információink alapján

– mondta a tisztviselő.

A Hamász azonban tagadta a vádakat. Az izraeliek évek óta azt állítják, hogy a Hamász fegyveresei Gáza legnagyobb kórházát használják fedezékként. A Hamász és a kórház személyzete azonban többször is tagadta az izraeliek állításait.

Borítókép: Sebesültet visz palesztin mentő a gázai Sifa kórházba egy izraeli légitámadás után, 2023. október 9-én (Fotó: MTI/EPA/Haiszam Imad)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.