Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Az izraeli erők a Hamász zászlóalj-parancsnokainak a felével végeztek

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.12.06. 06:59 2023.12.06. 08:05
Az izraeli erők a Hamász zászlóalj-parancsnokainak a felével végeztek

A Hamász palesztin iszlamista szervezet zászlóalj-parancsnokainak mintegy felével végeztek az izraeli csapatok a Gázai övezetben − közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a kedd esti sajtótájékoztatóján.

Az izraeli hadsereg szerint a terrorszervezet összesen 24 − egyenként mintegy ezer fős − katonai alakulattal rendelkezik.

Nem felejtünk és nem bocsátunk meg

− jelentette ki az izraeli kormányfő.

Joáv Galant izraeli védelmi miniszter a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nem marad egyetlen Hamász-zászlóalj sem, amely veszélyt jelenthetne Izraelre. Mint mondta, a Hamász apránként elveszíti ellenőrzését a Gázai övezet felett. Kiemelte: 

a terrorszervezet időközben már megértette, hogy senki sem fogja megmenteni őket, sem Irán, sem a libanoni Hezbollah.

Az izraeli hadsereg közlése szerint csapatai jelenleg a Gázai övezet déli részében található Hán-Júnisz városának szívében vannak, de az északi térségben is heves összecsapások folynak. Tekintettel a megölt terroristák és az összecsapások számára, valamint a légi és szárazföldi tűzerő bevetésére, a keddi volt eddig a legintenzívebb nap az október végén indult szárazföldi hadművelet kezdete óta − tették hozzá.

Herci Halevi vezérkari főnök közölte, hogy az izraeli csapatok jelenleg Hán-Júnisz bekerítésére törekszenek.

Izrael hétfőre a Gázai övezet egész területére kiterjesztette hadjáratát a radikális iszlamista Hamász ellen, válaszul a palesztin szélsőségesek október 7-i összehangolt támadására, amely több mint 1200 ember életét követelte Izrael déli részén. A gázai egészségügyi források legfrissebb közlése szerint a harcok kirobbanása óta a halálos áldozatok száma 16 248-ra nőtt, a sebesülteké pedig 42 ezerre. Több ezer embert eltűntként tartanak nyilván.

 

Borítókép: Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

Támadás Izrael ellen

Felgyújtotta magát egy katona az izraeli nagykövetség előtt + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.