Dzsihádra hív Amerika ellen a michigani imám

Egyre radikálisabb hangokat hallani a közösségi médiában, vannak, amelyek pusztításra szólítanak fel.

2023. 12. 20. 5:40
Activists In The U.S. Rally On International Day Of Solidarity With The Palestinian People
amerikai antiszemitizmusrő valami friss kép
WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: Activists gather outside U.S. State Department for a pro-Palestine rally on November 29, 2023 in Washington, DC. Palestinian Youth Movement hosted a rally on International Day of Solidarity with the Palestinian People to call for a ceasefire in the Israel-Hamas war and free Palestine. Alex Wong/Getty Images/AFP (Photo by ALEX WONG / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images /AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alex Jones amerikai műsorvezető bemutatott egy videót egy muzulmán prédikátorról, aki arra szólítja fel a fiatal muszlimokat, hogy vállalják fel a dzsihádot az Egyesült Államok ellen, harcoljanak és váljanak mártírrá. Az 51 éves, amerikai születésű Ahmad Musa Jibril radikális iszlamista prédikátor látható a közösségi médiában közzétett videókon, amelyekben azzal érvelnek, hogy az Egyesült Államokban élő muszlimoknak el kell fordulniuk attól, amit ő „amerikai-cionista iszlámnak” nevezett és felhígultnak tart. 

Állítólag hozzá és a gyűlölettel teli prédikációhoz köthető a London Bridge elleni 2017-es terrortámadás is, most pedig dzsihádra szólította fel az amerikai muszlimokat a „hitetlen Nyugat” ellen – és a „szenilis fáraónak” nevezett Joe Biden által vezetett USA-t hibáztatja az általa csak „palesztinai népirtásnak” tartott izraeli–Hamász háború miatt.

Láttad korunk szenilis fáraóját, mindentől elment az esze, kivéve a hűségét és a zsidó megszállók iránti támogatását

– hangoztatta a szélsőséges imám.

A „radikalizálódó” tartalmak közösségi médiában való terjedése különösen veszélyes a befolyásolható fiatal közönségre – mondta Alberto Fernandez, a Fox News Digitalnak.

„Ha ez az, amit nyíltan ki mernek mondani, akkor mi lehet az, amit egymás között mondanak?” – kérdezte.

Fernandez arra is figyelmeztetett, hogy a háború „gyorsítóként” működik az iszlámról szóló radikális eszmék terjesztésében.

„Felgyorsít valamit, ami már megtörténik, ami egyfajta ideológiai háború, ami most zajlik. Tehát ez felkelti az érdeklődést, és arra készteti az embereket, hogy szélsőségesebbek legyenek” – mondta Fernandez.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Alex Wong/Getty Images North America/Getty Images via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.