Földrengésre ébredtek a szomszédban

Két földmozgás rázta meg csütörtök hajnalban Szerbiát.

2023. 12. 07. 7:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megrémülve ébredtek csütörtök reggel a szerbek Petrovac település környékén. A kelet-szerbiai községben ugyanis két földrengés is volt a kora reggeli órákban. Erről számolt be több helyi sajtóorgánum is. 

A Blic napilap jelentése szerint az első földrengés a Richter-skála szerint 4,1-es, míg a második 2,4-es erősségű volt. Az értékeket a Szeizmológiai Intézet hivatalos honlapján közölték. Mindkét földrengést hét kilométeres mélységben regisztrálták.

A földrengéseket Szerbia más tájain is érezni lehetett. Az emberek a közösségi oldalakon jelentették, hogy Belgrádban, Kragujevacon, Vrnjacska Banja környékén is érezhető volt a földmozgás.

Új és erősebb földrengés ébresztett fel Oreskovicában, Petrovac közelében 4 óra 45 perc körül. A ház komolyan rázkódott, a bútorok pedig nyikorogtak

 – tette közzé egy férfi a Facebookon.

Földrengés 4:46 körül Belgrádban. Egy perccel korábban véletlenül felébredtem, megrázkódott az ágy is. Kellemetlenül erős volt

 – olvasható az X közösségi oldalon az egyik bejegyzés.

Károkról vagy sérülésekről egyelőre nem érkeztek hírek. A Danas szerb napilap cikke szerint az ilyen erősségű földrengések csak kisebb károkat okozhatnak az érintett területen lévő épületekben.

Borítókép: Földrengés, illusztráció (Fotó: Pixabay, Tumisu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.