Gyomorforgató dolgot mondott a trasznemű sportoló a győzelme után

Egyre többen ellenzik is, hogy transz sportolók indulhassanak a női mezőnyben.

2023. 12. 01. 20:16
Forrás: Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kae Luci Ravichandran versenyfutó arról panaszkodott, hogy formán kívül volt és mennyire lassan futott egy női futóversenyen. Ez magában még nem lenne hír, de mindezt egészítsük ki azzal, hogy a transzgender futó, a női mezőnyt verte meg egy New York-i félmaratonon.

A tansznemű sportoló szavai nagy felháborodást váltottak ki a többi sportoló és a szurkolók között.

Egyre több amerikai államban viszont ez az eset már nem fordulhatna elő, hiszen törvény tiltja, hogy női kategóriában induljanak a férfi testbe született, de magukat transzgender nőnek valló sportolók.

Dél-Karolina nemrég olyan konzervatív államokhoz csatlakozott, mint Texas, Arizona, Kentucky, Iowa és Oklahoma, ahol korábban hasonló törvényeket hoztak, míg Louisiana és Alaszka szintén egy ilyen törvény kidolgozására készül.

Ez egybevág az amerikaiak véleményével is, hiszen majd hetven százalékuk nem engedné, hogy a férfinak a született nők ellen játszhassanak, 55 százalékuk szerint pedig erkölcsileg helytelen megváltoztatni a nemet.

A nemzetközi vizes sportok lebonyolításáért felelős szövetség, a FINA már korábban bejelentette, hogy transznemű sportolók nem indulhatnak az általuk rendezett női versenyeken, ezzel is megakadályozva, hogy jogtalan előnyre tegyenek szert.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.