Edina 2024. február 26.
logo

Gyomorforgató dolgot mondott a trasznemű sportoló a győzelme után

Magyar Nemzet
2023.12.01. 20:16 2023.12.01. 20:36
Gyomorforgató dolgot mondott a trasznemű sportoló a győzelme után

Kae Luci Ravichandran versenyfutó arról panaszkodott, hogy formán kívül volt és mennyire lassan futott egy női futóversenyen. Ez magában még nem lenne hír, de mindezt egészítsük ki azzal, hogy a transzgender futó, a női mezőnyt verte meg egy New York-i félmaratonon.

A tansznemű sportoló szavai nagy felháborodást váltottak ki a többi sportoló és a szurkolók között.

Egyre több amerikai államban viszont ez az eset már nem fordulhatna elő, hiszen törvény tiltja, hogy női kategóriában induljanak a férfi testbe született, de magukat transzgender nőnek valló sportolók.

Dél-Karolina nemrég olyan konzervatív államokhoz csatlakozott, mint Texas, Arizona, Kentucky, Iowa és Oklahoma, ahol korábban hasonló törvényeket hoztak, míg Louisiana és Alaszka szintén egy ilyen törvény kidolgozására készül.

Ez egybevág az amerikaiak véleményével is, hiszen majd hetven százalékuk nem engedné, hogy a férfinak a született nők ellen játszhassanak, 55 százalékuk szerint pedig erkölcsileg helytelen megváltoztatni a nemet.

A nemzetközi vizes sportok lebonyolításáért felelős szövetség, a FINA már korábban bejelentette, hogy transznemű sportolók nem indulhatnak az általuk rendezett női versenyeken, ezzel is megakadályozva, hogy jogtalan előnyre tegyenek szert.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.