Harry herceget vették célba a szélsőségesek

A terrorszervezetek szerint az izraeli háború kedvez a keresztények és zsidók elleni terrortámadásoknak.

2023. 12. 02. 21:24
HARRY herceg
London, 2023. március 28. Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia a londoni királyi bíróságra érkezik 2023. március 28-án. Harry herceg pert indított számos brit napilap ellen, amihez csatlakozott Elton John és férje, David Furnish, Elizabeth Hurley és Sadie Frost színésznõ is. A csoport által benyújtott keresetben a felperesek azt állítják, hogy a magánélet durva megsértésének áldozatai lettek. Többek között lehallgató készülékeket helyeztek el az autóikban és az otthonukban, magántelefonhívásaikat rögzítették és visszaéltek a személyes adataikkal. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét III. Károly brit király fia, Harry ellen indítanának támadást az iszlamisták – hívta fel a figyelmet szombaton a Focus német hetilap. Nemrégiben ugyanis az al-Kaida terrorszervezettel kapcsolatban álló Al-Shabab Media arra szólította fel a muszlimokat, hogy hajtsanak végre támadásokat a brit királyi család ellen – így támogatva a Hamász palesztin terrorszervezetet. A német szövetségi bűnügyi hatóság (Bundeskriminalamt, BKA) azonban arra hívta fel a figyelmet, nemcsak Harry herceg szerepel a célpontok között, hanem Izrael minden támogatója.

Harry feltehetőleg azzal vívta ki a szélsőségesek ellenszenvét, hogy részt vett a tálibok elleni harcokban Afganisztánban – saját bevallása szerint 25 tálib harcost ölt meg kiküldetései során.

III. Károly fia tíz évig szolgált a brit hadseregben, ez idő alatt kétszer is járt Afganisztánban: 2007 és 2008 között, valamint 2012 és 2013 között. 2011-ben kapitányi rangot ért el és helikopterpilótaként szolgált. 2015-ben leszerelt, azóta – a brit királyi család honlapjának tájékoztatása szerint – a sebesült katonák, valamint a veteránok érdekében szólal fel.

A nyugati hírszerzések azonban arra figyelmeztetnek, az Izrael és a Hamász közötti háború révén számos terrorista szervezet próbál dzsihádot, azaz „szent háborút” szítani a zsidók és a keresztények ellen. Az al-Kaida szíriai ága szerint a közel-keleti helyzet kimondottan alkalmas ilyen merényletek végrehajtására. November 14-én az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet egy videót osztott meg tagjaival, melynek címe az volt: „Gyakorlati lépések a zsidók elleni harcban.” Aggodalomra adnak okoz azonban az al-Kaida más felhívásai is, melyekben arra utalnak,

megtorlásnak kell követnie a palesztin nép meggyilkolását.

Borítókép: Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.