Megtámadták a migránsok a bevándorláspárti alpolgármestert

Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett az a francia alpolgármester, akit migránsok vertek össze az utcán. A baloldali politikus eddig a migráció mellett és a bevándorlók jogainak kiterjesztéséért kardoskodott.

2023. 12. 23. 6:03
Lukeville, 2023. december 13. Illegális bevándorlókat készülnek elszállítani amerikai határõrök a mexikói határkerítésnél, miután a bevándorlók bejutottak az Egyesült Államokba a kerítésen levõ résen át az arizonai Lukeville településnél 2023. december 12-én. December elején az amerikai-mexikói határszakaszon ismét 10 ezerre emelkedett a naponta feltartóztatott migránsok száma. Az amerikai hatóságok októberben és novemberben mintegy 475 ezer embert vettek nyilvántartásba illegális határátlépés miatt, 60 ezer ember pedig úgy lépte át a határt, hogy nyilvántartásba venni sem tudták õket. MTI/EPA/Allison Dinner Fotó: Allison Dinner
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kórházba került egy francia alpolgármester, akit afrikai migránsok támadtak meg az utcán, néhány méterre az otthonától. Oriane Filhol, a Saint-Denis-i szocialista párti Mathieu Hanotin alpolgármestere éppen hazafelé tartott egy munkamegbeszélésről, amikor megverték az agresszív bevándorlók. 

 

A politikust, aki a szolidaritásért, a nők jogaiért és a diszkrimináció elleni küzdelemért felelős a választókerületében, agyba-főbe verték és rugdosták. Filholnak sikerült elmenekülnie, és az egyik barátja közeli házához futott segítségért

– számol be róla a Le Parisien francia lap. A Le Figaro című napilap pedig rendőrségi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a migránsok csuklyával és maszkkal takarták el az arcukat, nehogy felismerjék őket. A támadók végül autóval menekültek el a helyszínről. A baloldali politikust nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel kórházba szállították, de pár nap után haza is mehetett.

Saint-Denis választott képviselőinek elkötelezettsége mandátumuk teljesítése iránt teljes. Eltökéltségüket semmi sem fordíthatja vissza. A gyáva támadás elkövetőit a lehető leggyorsabban el kell fogni, és a bíróságnak meg kell büntetnie őket

– olvasható a városháza közleményében.

A dolog pikantériája, hogy a megtámadott baloldali politikus a lehető legtöbb fórumon igyekezett eddig megragadni az alkalmat, hogy a migránsok védelmére keljen, és a migráció mellett kardoskodott. Legutóbbi közösségi médiás bejegyzésében Filhol bírálta a francia kormány bevándorlási törvényjavaslatát, amelyet a hét elején fogadtak el a jobboldali pártok támogatásával, és amely korlátozza például a migránsok szociális segélyre való jogosultságát. A kormány így szeretné elérni, hogy első körben ne érkezzen több afrikai migráns az országba. Túl sok lett ugyanis az ingyenélő bevándorló, akiknek az ellátását az adófizetők pénzéből finanszírozzák.

Szégyen, undor

– írta a közösségi oldalán a francia bevándorláspárti politikus a migrációt megállítani kívánó törvényjavaslat kapcsán.

Borítókép: Illegális bevándorlók (Fotó: MTI/EPA/Allison Dinner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.