Nyíltan megfenyegette a nyugati országokat a Hezbollah

A terrorszervezet helyettes vezetője szerint hamarosan a jók és rosszak összecsapása fog következni.

2023. 12. 29. 18:32
null
Bejrút, 2023. december 28. Naím Kászim sejk, a Hezbollah libanoni síita mozgalom helyettes vezetõje beszédet mond egy izraeli légicsapásban Dél-Libanonban elhunyt Hezbollah fegyveres tiszteletére tartott megemlékezésen Bejrútban 2023. december 28-án. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/AP/Huszein Malla Fotó: Huszein Malla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfenyegette Olaszországot és a nyugati államokat a Hezbollah libanoni paramilitáris szervezet vezére. A terrorszervezet második legfontosabb kulcsembere a napokban úgy nyilatkozott: „Olaszországnak, valamint minden Izraelt támogató országnak vesznie kell”. 

Felszólította katonáit, hogy vegyék fel a harcot a gonoszok koalíciójával szemben. 

Sajtóhírek szerint a szervezet vezetője kiterjesztené harcokat az Izraellel szövetséges nyugati országokra is, amennyiben azok továbbra is támogatják a zsidó államot. A terrorszervezet vezére szerint Olaszország is a gonoszok koalíciójának tagja, Palesztina ellensége, ezért vesznie kell. Egy meggyilkolt Hezbollah-harcosra való megemlékezésen hangzott el a konfliktus kiterjesztésére vonatkozó fenyegető üzenet. 

A Hezbollah-vezér szerint a gonoszok koalíciójába tartozik még az Egyesült Államok, Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság. 

A jók koalíciójához tartozó országok között nevezte meg Palesztinát, Libanont, Jement, Iránt és Irakot. Az iszlamista terrorszervezet vezetője egy igen aggasztó, nagy összecsapás képét rajzolta fel, melyben a jó és a rossz szövetségesek leszámolnak egymással. 

Úgy fogalmazott: minden olyan országnak vesznie kell, amely úgy véli, Izraelnek joga van a védekezéshez és a létezéshez. 

November elején is érte fenyegetés Olaszországot. Akkor a Hamász palesztin terrorszervezet egyik vezére Róma és a Vatikán elfoglalására vonatkozó terveiről beszélt.

Borítókép: Naím Kászim sejk, a Hezbollah libanoni síita mozgalom helyettes vezetője beszédet mond egy izraeli légicsapásban Dél-Libanonban elhunyt Hezbollah fegyveres tiszteletére tartott megemlékezésen Bejrútban 2023. december 28-án (Fotó: MTI/AP/Huszein Malla)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.