Újabb borzalmak derültek ki a Hamász-fogságról + videók

Voltak, akikkel köszönőlevelet írattak a terroristák, melyben „rendkívüli emberségüket” emelték ki.

2023. 12. 03. 6:10
null
Ramat Gan, 2023. november 26. A Hamász fogságából szabadult izraeli túszokat szállító jármû érkezik az izraeli Ramat Gan város egészségügyi központjába 2023. november 26-án, az Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet között létrejött négynapos tûzszünet harmadik napján. A túszcsere keretében a Hamász november 24-én átadta a Nemzetközi Vöröskereszt képviselõinek az október 7-i terrortámadásban elhurcolt izraeli túszok elsõ csoportját, izraeli börtönökben fogva tartott palesztin rabok szabadon bocsátásáért cserében. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte mint jó barátok, úgy búcsúztak az izraeli túszoktól a Hamász palesztin terrorszervezet katonái: integettek nekik, megölelték őket, és még háziállataikat is kezükben tarthatták a civilek, miközben átadták őket Izraelnek. Ugyanezek a terroristák október 7-én Izraelbe betörve közel 1400 embert, többségükben civileket mészároltak le és emberek százait hurcolták magukkal a Gázai övezetbe. Az izraeli védelmi erők (IDF) arra hívták fel a figyelmet, hogy amit az utóbbi napokban láthattunk, csupán színjáték.

Az IDF egyik videós összeállításában még azt is hallani lehet, hogy két túszt, egy nőt és egy kislányt angolul arra utasítanak, folytassák az integetést azután is, hogy beszálltak a Vöröskereszt autójába.

A The Times of Israel izraeli hírportál szerint a felvételeknek egy célja van: a Hamász azt akarja megmutatni a világnak, hogy emberségesen bánnak a túszokkal. A portál azonban arról írt, a szabadon engedett túszoknak minden bizonnyal családtagjai, rokonai vagy barátai maradtak továbbra is Gázában – így aligha tűnik valószerűnek, hogy mosolyogva búcsúznak fogva tartóiktól, emellett fennáll annak a veszélye, hogy az ott maradt túszokon torolnák meg azt, hogy nem engedelmeskedtek a terroristáknak.

A kiszabadult civilek arról számoltak be, csak akkor voltak biztosak szabadságukban, amikor már izraeli földön voltak. Voltak, akik arról meséltek, hogy útban a fogolyátadás helyszínére meg akarták támadni őket.

Noha a túszok többsége sértetlenül tért haza, sokan látványosan lefogytak, egy 84 éves hölgy ráadásul olyan súlyos állapotban volt, miután nem kapta meg gyógyszereit, hogy mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A közösségi oldalakon egy levél is terjed, melyben egy édesanya, Danielle Aloni és lánya közösen köszönik meg a Hamász „rendkívüli emberségét”.

Az X oldalon több felhasználó is ahhoz hasonlította a levél hangvételét, mintha egy nagyszülői látogatás után írták volna, és nem azután, hogy 50 napig terroristák fogva tartották őket. Minden bizonnyal a levelet sem önszántukból írták meg, és több mint valószínű, hogy nem a valódi gondolataikat tartalmazzák.

Borítókép: A Hamász fogságából szabadult izraeli túszokat szállító jármű érkezik az izraeli Ramat Gan város egészségügyi központjába 2023. november 26-án, az Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet között létrejött négynapos tűzszünet harmadik napján (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.