Ukrajnában legalizálják a marihuánát a katonáknak

Sokan attól tartottak, hogy az orvosi marihuána legalizálása a kábítószer beáramlásához vezetne.

Forrás: The Guardian2023. 12. 22. 7:34
null
Lod, 2019. január 28. Kannabiszpalántákat gondoz egy dolgozó Izraelben, a lodi BOL Pharma - Revadim Ipari Központ orvosi kannabisz termesztõ és feldolgozó telepének melegházában 2019. január 23-án. Az izraeli kormány engedélyezte az Izraelben termelt orvosi marihuána és az ebbõl származó termékek exportját. MTI/Kallos Bea Fotó: Kallos Bea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap az ukrán parlament megszavazta azt a törvényt, amely lehetővé teszi a katonáknak az orvosi marihuána használatát – számol be minderről a The Guardian.  A katonák többek között a poszttraumás stressz szindróma (PTSD) kezelésére is használhatják a szert. A kábítószer rekreációs célú felhasználása továbbra is bűncselekmény marad.

Az új törvényt, amely hat hónap múlva lép hatályba, és lehetővé teszi a cannabis tudományos és ipari célú felhasználását, az Associated Press jelentése szerint 248 szavazattal fogadta el az ország 401 fős parlamentje, írja a lap.

 

Ukrajnában már régóta vitatják az orvosi marihuána esetleges legalizálását. Sokan érveltek a kezeléssel járó előnyök mellett, míg mások attól tartottak, hogy az orvosi marihuána legalizálása a kábítószer beáramlásához vezetne. A törvényt Denis Smihal miniszterelnök nyújtotta be. 

A jogszabály szigorú ellenőrzéseket ír elő a cannabis termelésére és forgalmazására. A cannabist tartalmazó gyógyszerek beszerzéséhez orvosi receptre lesz szükség. 

 

Borítókép:  Cannabispalántákat gondoz egy dolgozó Izraelben, a lodi BOL Pharma – Revadim Ipari Központ telepének melegházában (Fotó: MTI/Kallos Bea)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.