Zelenszkij az uniós vezetőknek: Ne árulják el az ukránokat!

Az ukrán elnök indulatos videóüzenetben szólt a tagállamok állam- és kormányfőihez.

2023. 12. 14. 14:04
BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir
Washington, 2023. december 13. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Joe Biden amerikai elnökkel tartott megbeszélését követõ közös sajtóértekezleten a washingtoni elnöki hivatalban 2023. december 12-én. Biden bejelentette, hogy az Egyesült Államok újabb 200 millió dollár (69 milliárd forint) katonai támogatást juttat el Ukrajnába. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz évvel ezelőtt Ukrajnában az emberek az Európai Unió zászlaja alatt lázadtak fel. Ma egy dolgot kérek önöktől: ne árulják el az ukránokat és az Európába vetett hitüket! – fogalmazott Volodimir Zelenszkij az Európai Tanács csütörtöki ülésén. Az ukrán elnök videóüzenetben jelentkezett be, ahol reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Kijev további uniós támogatásokat kap, valamint a tagállam állam- és kormányfői az ukrán csatlakozási tárgyalások megkezdése mellett döntenek. 

Ez a döntés nem arról szól, hogy a politikusoknak mire van szüksége, hanem arról, hogy mi kell az embereknek

– hangsúlyozta. Zelenszkij felhívta az uniós vezetők figyelmét, hogy korábban már ígéretet tettek Kijevnek, amit nem lenne becsületes visszavonniuk.

A csúcsra érkezve Orbán Viktor újságíróknak leszögezte: nincs esély arra, hogy megváltozzon a magyar álláspont Ukrajna csatlakozási tárgyalásait illetően, mivel a háború sújtotta ország nem teljesítette a tagság előfeltételeit. 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Joe Biden amerikai elnökkel tartott megbeszélését követő közös sajtóértekezleten a washingtoni elnöki hivatalban 2023. december 12-én. Biden  bejelentette, hogy az Egyesült Államok újabb 200 millió dollár (69 milliárd forint) katonai támogatást juttat el Ukrajnába (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.