Az antiszemitizmus riasztó növekedéséről is beszélt Joe Biden

A holokausztról való megemlékezés mindennél fontosabb az antiszemitizmus növekedése közepette – írta Joe Biden amerikai elnök a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából kiadott közleményében.

Forrás: MTI2024. 01. 27. 20:59
U.S. President Biden visits Las Vegas
U.S. President Biden visits Las Vegas Fotó: TAYFUN COSKUN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Hamász által tavaly október 7-én Izrael ellen végrehajtott támadása nyomán, amelyben zsidó embereket mészároltak le, az antiszemitizmus riasztó mértékben növekedett az Egyesült Államokon belül és kívül. 

Nem emlékezhetünk a holokauszt zsidó túlélőire úgy, hogy közben némák maradunk, amikor zsidók ma ismét támadások célpontjai

– fogalmazott Joe Biden.

A közlemény szerint ezen a napon tisztelet övezi a túlélők bátorságát, valamint azok hősiességét, akik bátran kiálltak a nácik ellen és mindent kockára tettek annak érdekében, hogy életeket mentsenek meg.

Washingtonban az emléknap alkalmából kétnapos rendezvénysorozatot tartanak az Egyesült Államok Holokauszt-emlékmúzeumában. Pénteken a vészkorszak néhány túlélője is részt vett az eseményen, és felidézte emlékeit, szombaton pedig filmvetítést tartottak.

Borítókép: Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke (Fotó: ANnadolu/AFP/Tayfun Coskun)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.