Ezzel az Orbán-idézettel üzentek a reszkető brüsszelitáknak

Varga Judit és Kovács Zoltán reagáltak a brüsszeli rettegésre.

2024. 01. 08. 18:17
ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. december 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2023. december 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Különös a brüsszeli buborék aggódása… Vajon attól félnek, hogy valaki végre tényleg vezetné Európát?” – tette fel a kérdést a közösségi oldalán Varga Judit, a magyar parlament európai ügyek bizottságának elnöke arra reagálva, hogy Charles Michel, az Európai Tanács elnöke megerősítette, hogy indulni fog az európai parlamenti választásokon. Ha megválasztják és leteszi esküjét, üresen marad széke, így a soros elnökséget vezető tagállam miniszterelnöke kerülne kivételes pozícióba. A hír pedig teljesen megrémisztette a jelenleg regnáló brüsszeli elitet.

Varga Judit bejegyzésében azt írta, hogy „felüdülve olvassa a brüsszeli mainstream média rettegését” Orbán Viktor lehetséges Európai Tanács-elnöki szerepével.

Kovács Zoltán, a 2024-es uniós elnökség operatív kormánybiztosa is reagált a brüsszeli évkezdést felpörgető eseményekre. Egy mára már klasszikusnak mondható idézettel üzent, amelyet korábban Orbán Viktor mondott: 

Őrizzük meg stratégiai nyugalmunkat

– írja az X-felületén Kovács Zoltán.

A „stratégiai nyugalom” szókapcsolatot a kormányfő 2022 februárjában vezette be a magyar közbeszédbe. Akkor az ukrajnai háború fényében jelölte ki a magyar politika útját a miniszterelnök, azt mondta, hogy „nagyon fontos, hogy egy olyan országban, amely a háborús térséghez közel van, stratégiai nyugalom legyen”.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2023. december 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.