Fizetésképtelenné vált Olaf Scholz kedvenc táskagyártója

Több száz eurótól indulnak a férfiaktatáskák annál a gyártónál, ahonnan Olaf Scholz is beszerzi kedvenc darabjait. A német sajtóban azonban arról írnak, a német kancellár kedvenc táskagyártója, a hamburgi Bree Collection nagy bajban: a cég csődöt jelentett.

2024. 01. 15. 7:53
SCHOLZ, Olaf
Brüsszel, 2023. október 26. Olaf Scholz német kancellár az Európai Unió csúcstalálkozójára érkezik az ET brüsszeli épületébe 2023. október 26-án, a tanácskozás elsõ napján. MTI/EPA/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fizetésképtelenné vált az a hamburgi táskagyártó cég, ahonnan Olaf Scholz német kancellár évtizedek óta előszeretettel vásárol. A Bree Collection hivatalosan is csődöt jelentett néhány nappal ezelőtt. A szociáldemokrata politikus még az 1980-as években ismerkedett meg a márkával, akkor vásárolta első aktatáskáját, még ügyvédként.

Saját bevallása szerint azonban kedvencévé váltak a Bree Collection darabjai: találkozókra, külföldi utakra és még nyaralásokra is magával hordja őket.

A márka online üzlete jelenleg 13-fajta férfiaktatáskát kínál vásárlóinak: a legolcsóbb 250 euróba, azaz közel 95 ezer forintba kerül, a legdrágábbért pedig hétszáz eurót, mintegy 265 ezer forintot kérnek el.

A cég vezetése azonban úgy döntött, a túlélés érdekében a tervek szerint április elsejéig eladná a márkát. Egyelőre a németországi és ausztriai üzletek nyitva maradnak, ám a termékek nagy részét olcsóbb áron kínálják, továbbá a webshop is nyitva marad. A Bree Collection először 2019-ben került a csőd szélére, melyből egy portugál autóipari beszállító, a Coindu segítségével tudott kilábalni.

 

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.