Kétéves gyermek mászta meg a Mount Everestet, az internet kiakadt, lefagyott, tönkrement

Legyőzte az eddigi rekordert, aki négyéves volt.

Forrás: Bors, The Sun2024. 01. 29. 18:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokak életét követelte már a Mount Everest. A világ legmagasabb pontja a Himaláján, a Mount Everesten található, éppen ezért évről évre profi hegymászók sokasága indul útnak, hogy meghódítsák a csúcsot és azért is, hogy a világ legmagasabb pontjáról szemlélhessék a világot, mindössze pár percig. 

Sokaknak azonban nem sikerül a küldetés, így járt tavaly Suhajda Szilárd is, aki oxigénpalack és serpa nélkül indult el az Everest tetejére. Most egy skót házaspár kétéves kisfiával indult útnak, ami az egész világot felháborította – hívta fel a figyelmet a BorsOnline a The Sun cikke alapján. 

A kétéves Carter Dallas szülei nagyon szeretik járni a természetet, el is szokták vinni magukkal túrázni a gyermeket, azonban most úgy döntöttek, magasabb szintre emelik a természetjárást. Úgy döntöttek, Nepálba utaznak, hogy kétéves gyermekükkel másszák meg az Everestet, persze nem a csúcsig. Azt a célt tűzték ki, hogy az alaptáborig mennek el, amely 5643 méter magasan található. 

Indulás előtt elvégezték a szükséges vizsgálatokat, és az orvosok azt mondták, minden rendben van. A kétéves kisfiú tehát rekordot döntött, hivatalosan is ő lett ugyanis a világ legfiatalabb embere, aki eljutott az alaptáborig. 

Eddig egy négyéves cseh gyermek tartotta a rekordot.

Az alaptábor előtt a falvakban két orvos volt és megvizsgálták a fiú vérét, hogy ellenőrizzék, jól van-e. – Az eredményei sokkal jobbak voltak, mint a mieink – részletezték mosolyogva szülők. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.