Nagy István: Tüntetniük kell a magyar gazdáknak is

Az ukrán–magyar határon kell tüntetni, onnan kell ráirányítani Brüsszel figyelmét, hogy honnan jön a baj.

2024. 01. 23. 19:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Uniós megoldás hiányában nincs más választásuk a magyar gazdáknak sem, minthogy kifejezzék szolidaritásukat – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Brüsszelben, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülése után. Hozzátette:

mivel nem születik közös európai megoldás, mivel az Európai Unió nem akar megoldást találni, ezért nincs más választásunk nekünk, magyaroknak sem, minthogy egyeztessünk a gazdák érdekvédelmi szervezetének vezetőjével és kifejezzük szolidaritásunkat az európai gazdákkal és álljunk ki közösen érdekeink megvédésére és igen, ki kell vonulniuk a magyar gazdáknak is,  jeleznünk kell, hogy szolidáljunk az európai gazdákkal, hogy döntésre késztessük az Európai Uniót

– jelentette ki.

 

A miniszter a sajtó kérdésére felelve úgy fogalmazott, hogy Brüsszel figyelmét arra kell ráirányítani, hogy honnan jön a baj.

Hogy kifejezzük a tüntetés egész pontos célját, ezért természetesen az ukrán–magyar határon kell tüntetni. Ott kell a lezárásokat végrehajtani. Onnan kell tudnunk a szolidaritásunkat kifejezni, ráirányítani Brüsszel figyelmét, hogy honnan jön a baj

– mondta. Úgy vélte, a baj forrása az, hogy a nagy nyugati tőkebefektető társaságok érdekeltségei és lobbitevékenysége nyomán korlátlan mennyiségben áramlik be az Európai Unió területére a jóval olcsóbb mezőgazdasági termék. A tárcavezető szerint ez tesz tönkre mindent Európában és ez ellen szorgalmazta a lehető legsúlyosabb fellépést. A helyzet komolyságát megerősítve kizárta, hogy most félmegoldásokkal reagáljanak a kialakult helyzetre a gazdák érdekében. – Konkrét, segítő megoldásokat kell találni, ami hosszú távon megoldja a problémát – összegezte.

Borítókép: Nagy István agrárminiszter sajtótájékoztatót tart Brüsszelben (Forrás: Nagy István/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.