Orosz–ukrán háború: ezért érkeztek az amerikai felügyelők Kijevbe

Amerika a kijevi vezetés körmére néz az ukránoknak nyújtott támogatással kapcsolatban?

2024. 01. 29. 16:20
null
Kijev, 2023. november 30. Ukrán tüzérek egy ZU-23-2 légvédelmi gépágyúval és egy légvédelmi rakétavetővel Kijev közelében 2023. november 30-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk Fotó: Oleh Petraszjuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, a külügyminisztérium és az amerikai nemzetközi fejlesztési hivatal (USAID) három főfelügyelője érkezett Kijevbe – közölte Bridget Brink, az USA ukrajnai nagykövete az X közösségi oldalon.

Örömmel üdvözöljük Kijevben a védelmi minisztérium, a külügyminisztérium és a USAID három főfelügyelőjét. A végrehajtókkal, a partnerekkel és az ukrán kormánnyal való találkozóikkal támogatják az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott segítség felügyeletét és elszámoltathatóságát

 – húzta alá Brink a közösségi médiában.

Az ukrán sajtó közben arról cikkezik, hogy az orosz–ukrán háború közepette Joe Biden amerikai elnök adminisztrációja új stratégiát dolgoz ki Ukrajna támogatására, amely csökkenti az ideiglenesen megszállt területek felszabadítására helyezett hangsúlyt, és inkább arra összpontosít, hogy segítse Kijevet az orosz csapatok új offenzíváinak visszaszorításában, a hosszú távú cél felé haladva, amely az ukrán hadsereg és gazdaság megerősítése.

Borítókép: Ukrán tüzérek egy ZU–23-2 légvédelmi gépágyúval és egy légvédelmi rakétavetővel Kijev közelében 2023. november 30-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt (Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.