Soros embere kiállt a lengyelországi változások mellett

A Soros-hálózat nagy erőkkel dolgozott a lengyel kormányváltáson, majd bejutott a Tusk-kormányba is. Hétfőn pedig a Soros-egyetem egyik tanára állt ki a Financial Timesban az átalakítások mellett, egészen elképesztő stílusban. A globális pénzügyi elit lapja egyébként nemrég nemes egyszerűséggel „médiareformnak” nevezte a lengyel közmédia jogellenes és erőszakos megszállását.

2024. 01. 17. 5:50
null
Forrás: Borítókép: Soros György és fia (Forrás: Facebook)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maciej Kisilowski, a Soros-egyetem oktatója a Financial Timesban közölt véleménycikkében vette védelmébe az új lengyelországi kormány nagy felháborodást kiváltó intézkedéseit. A lengyel „vasszigor” megmutatja, hogy a demokraták vissza tudnak harapni címmel fordítható írás szerint „Donald Tusk új kormánya gyorsan és határozottan erősíti tekintélyét”.

A Soros-egyetem tanára sem tagadja, hogy Tusk „radikálisan” számol le az előző vezetéssel, de szerinte ez a „merész megközelítés” ígéretes. Kisilowski szerint ha a lengyel köztévé élő egyenesben mutathatta volna be az épület megszállását, az csak növelte volna a feszültséget. Szerinte jobb tehát, hogy lekapcsolták az adást. A Soros-egyetem jogászprofesszora a két jobboldali politikus elnöki palotában történt letartóztatásával is mélyen egyetért.

Abban pedig ezek után semmi meglepő nincs, hogy a Soros-oktató Adam Bodnar miniszternek az ügyészség átalakítására irányuló, szintén jogellenes fellépését is helyesli. Tusk igazságügyi minisztere ugyanis Soros régi embere, aki a milliárdos spekuláns európai karmesterével, Gerald Knaussal is jegyzett közös dolgozatot, és alkalmazta őt a spekuláns lengyelországi alapítványa is.

Kisilowski úgy véli, hogy „ezek a határozott, bár keménykezű intézkedések olyan időben születtek meg, amikor a demokraták világszerte olyan stratégiákon gondolkodnak, amelyekkel kezelhetik a populistákat”. A Soros-egyetem jogászprofesszora itt kitér a Donald Trump ellen zajló eljárásokra is, azt azonban nem említi, hogy a volt elnök, a valószínű republikánus elnökjelölt elleni fellépésben is részt vesznek a Soros-hálózat fizetett emberei.

„Talán Tusk megközelítése reményt nyújt” – jegyzi meg kissé patetikusan Kisilowski. Szerinte ugyanis csak a szakértők „egy hangos kisebbsége” kérdőjelezte meg a lengyelországi eljárások törvényességét. Mindeközben úgy látja, hogy „az eredmények számottevőek”. Elégedetten állapítja meg, hogy a köztévé hangneme megváltozott, Duda elnök pedig a palotájában történt letartóztatások ellenére nyugalomra szólított fel. Soros embere azt is nyugtázza, hogy most már út nyílik ahhoz, hogy Lengyelország megkaphassa az uniós helyreállítási alap forrásait, amelyeket a jogállamisági ügyekre hivatkozva tartott vissza eddig Brüsszel.

Némileg furcsa módon a Soros-oktató megjegyzi, hogy Tuskot igazolja a Jog és Igazságosság szavazóinak „langyos” reakciója is, ugyanis szerinte kevés, hogy január 11-én csak tízezrek tüntettek az ellenzék mellett. Itt érdemes megjegyezni, hogy más források szerint a januári hidegben valójában százezrek vonultak utcára Varsóban, tiltakozni a liberálisok ámokfutása ellen.

Végül a Soros-egyetem bécsi oktatója azt is megjegyzi: Tusk megmutatta korunk jobboldali populistáinak, így Jaroslaw Kaczinsky mellett Orbán Viktornak és Donald Trumpnak, hogy „a demokrácia vissza tud harapni”. Ezek után nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy valami nagyon hasonló dologra készülhetünk Magyarországon is, ha egyszer hatalomra jutnak az embereik.

A megnyilatkozás azért sem a véletlen műve, mert Maciej Kisilowskiról tudható, hogy évek óta Tusk tanácsadója és háttérembere. Mindez újabb bizonyíték arra, hogy Lengyelországban valójában a Soros-hálózat került hatalomra.

Korábban ebbe az irányba mutatott a Sorosékkal egy globalista szervezetben feltűnt Karácsony-tanácsadó, Korányi Dávid finanszírozói tevékenysége a lengyel kampányban. Szintén sokatmondó volt, hogy Sorosék több befolyásos lengyel médiumra tették rá a kezüket a választásokra készülve. Végül, de nem utolsósorban, Kisilowski mostani írása bizonyítja, hogy Adam Bodnar igazságügyi miniszter személye mellett mások is igen befolyásosak a milliárdos spekuláns köreiből a Tusk-kormány környezetében.

Borítókép: Soros György és fia (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.