Tovább gurul az Epstein-féle kisgömböc: Hillary Clinton a finanszírozó

Újabb demokrata szál, de már meg sem lepődünk.

2024. 01. 06. 12:28
BIDEN, Joe; CLINTON, Hillary
Washington, 2016. december 9. Joe Biden amerikai alelnök (b) és Hillary Clinton volt külügyminiszter részt vesz a Harry Reidrõl, az amerikai szenátus demokrata elnökérõl készített portré avatóünnepségén Washingtonban 2016. december 8-án. Gavin Glakas festõ alkotásával a nyugdíjba vonuló képviselõ elõtt tiszteleg. (MTI/EPA/Michael Reynolds) Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legújabb hírek arról szólnak, hogy Hillary Clinton neve is szerepel az Epstein-dokumentumokban, mivel az ügyvédek szerint ő és Bill Clinton alapítványa finanszírozta Maxwellt.

Szivárognak az információk azokból az újonnan nyilvánosságra hozott feljegyzésekből, amelyek a Jeffrey Epstein egykori barátnője, Ghislaine Maxwell elleni eljárásban merülnek fel.

 

A korábbi ismert üzletembert 2019 júliusában vették őrizetbe New Jersey-ben egy repülőtéren. A vád szexuális bűncselekmények és kiskorúakat érintő emberkereskedelem volt ellene. Vizsgálati fogságban, 2019. augusztus 10-én halt meg, máig tisztázatlan körülmények között.

 

A demokrata párt vezető személyiségeinek számító házaspár nem most került először a hírekbe a az Epstein-üggyel kapcsolatban. 

Bill Clintonról egy bizonyos Johanna Sjoberg feljelentésében azt állította, hogy Epstein elmondása szerint úgy vélekedett a lányokra utalva, hogy fiatalon 

szereti őket.

Hillary Clinton neve korábban egy 2016-os, az ügyhöz kapcsolódó dokumentumban bukkant fel. Akkor Epstein egyik áldozata, Roberts-Giuffre kérte, hogy a jogi folyamatok alatt folytassanak kommunikációt tanúkkal, akik között Clinton neve is felmerült, adta hírül a Newsweek.

Roberts-Giuffre jogi csapata emellett azzal vádolja Maxwellt, hogy nem adja ki pénzügyi adatait.

Az alperes például megtagadta a Clinton Alapítványhoz fűződő kapcsolatáról szóló információk átadására vonatkozó kérelem teljesítését, arra hivatkozva, hogy egy ilyen kérés »nyilvánvalóan arra irányul, hogy zaklassa és zavarba hozza« őt

szemlézte a bírósági dokumentumokat a Daily Mail, majd hozzátették, hogy az ügyvédek azt sugallják, hogy Maxwell Bill Clintont próbálja védeni, mert az alapítványa anyagilag támogatja őt.

Borítókép: Joe Biden amerikai alelnök és Hillary Clinton volt külügyminiszter részt vesz a Harry Reidről, az amerikai szenátus demokrata elnökéről készített portré avatóünnepségén Washingtonban 2016. december 8-án (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.