Epstein-lista: Bill Clinton elhallgattatta volna a sajtót

Bill Clinton volt amerikai elnök 2007-ben besétált a Vanity Fair magazin szerkesztőségébe és megfenyegette az egyik szerkesztőt: ne közöljék az Epstein-sztorit – olvasható a legújabb, nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumokban. Clintonról több kellemetlen epizód is napvilágot látott az ügy kapcsán: kiderült például, hogy az egyik kiskorú áldozat szerint Epstein arról beszélt neki, a volt elnök a fiatal lányokat kedveli. A liberális amerikai Demokrata Párthoz közel álló Jeffrey Epstein és élettársa, Ghislaine Maxwell éveken át szervezett be szexmunkára kiskorú lányokat, akiket aztán a páros barátai és lekötelezettjei megerőszakoltak. Az elkövetők az amerikai és az európai elit ismert tagjai.

2024. 01. 05. 16:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb és újabb nevek kerülnek nyilvánosságra Jeffrey Epstein ügyében. A befektetési mogul a 90-es és 2000-es években került közel a liberális amerikai Demokrata Párthoz és annak holdudvarához, a szívélyes kapcsolat pedig egészen addig tartott, ameddig le nem bukott bűnös üzelmeivel: az évtizedeken át folytatott szexuális célú, kiskorúak sérelmére elkövetett emberkereskedelemmel. 

Epstein privát karib-tengeri szigetére vitette a fiatalkorú áldozatokat, akiket ő és barátai megerőszakoltak és pénzzel, valamint fenyegetéssel hallgattattak el. A milliárdos egyik legfontosabb bűntársa Ghislaine Maxwell, az üzletember élettársa volt, aki otthonosan mozgott a londoni és a párizsi elit köreiben. A pedofil orgiákon így világhírű amerikai és európai politikusok, művészek és üzletemberek vettek részt. A megerőszakolt fiatalkorúak száma pontosan nem ismert, egyes áldozatok elmondása szerint legalább 70-80 lányt futtattak Epsteinék, más becslések szerint több százat. 

Az ingatlanmogul először a 2000-es évek közepén került börtönbe az üzelmei miatt, másodszor pedig 2019-ben. Epsteint 2019 júliusában holtan találták a cellájában. Halála azóta is vad összeesküvés-elméletek melegágya, a hatóságok szerint azonban önkezével vetett véget az életének. 

Az Epsteinnel és Maxwell-lel kapcsolatba hozható személyek körének listája, amelyen szerepel többek között Bill Clinton volt elnök is, az egyik áldozat Maxwell ellen indított polgári perében szerepel. Az ügyben Loretta Preska New York-i szövetségi bíró rendelte el, hogy 2024. január elsejétől nyilvánosságra kell hozni a dokumentumokat. 

 

Clinton elhallgattatta a sajtót? 

A legújabb dokumentumcsomagban szerepel egy e-mail-váltás az egyik áldozat, Virginia Giuffre és Sharon Churcher újságíró között 2011-ből – adott hírt róla a brit The Guardian.  

A levelezésben Giuffre a félelmének adott hangot, ugyanis elterjedt a hír, hogy Bill Clinton 2007-ben beviharzott a Vanity Fair magazin szerkesztőségébe, és ott megfenyegette Graydon Carter szerkesztőt, hogy ne hozzák le az Epstein üzelmeiről szóló cikket. Később Carter arról is beszámolt, hogy már javában dolgozott az íráson 2006-ban, amikor maga Jeffrey Epstein fenyegette meg, később pedig egy döglött macskát dobtak a háza elé. 

A nyilvánosságra hozott dokumentumokban az egyik áldozat, Virginia Giuffre ügyvédje azt is felvetette, hogy Bill Clintont is meg kellene hallgatnia a bíróságnak, ő ugyanis sok időt töltött Epsteinnel, így lehetnek érdemi információi a bűncselekmények kapcsán, amit Clinton azóta is tagad. Az mindenesetre aligha vitatható, hogy Epstein és Bill Clinton jóban voltak: az exelnök egy nyilvános megszólalásában „sikeres pénzügyi szakemberként, elkötelezett filantrópként” jellemezte a mogult, akinek jó üzleti érzéke és mély ismeretei vannak a XXI. század tudományos eredményeiről. Egy másik áldozat, Johanna Sjoberg vallomása sem könnyítette meg Clinton életét, ugyanis felidézte: Jeffrey Epstein egy alkalommal arról mesélt neki, Clinton a fiatal lányokat szereti.

Egy további, frissen nyilvánosságra került tanúvallomás szerint az egyik meg nem nevezett áldozatot Epstein masszőrként alkalmazta, majd az egyetemista nőt többször is megerőszakolta, végül azzal bízta meg, hogy segítsen neki felhajtani további áldozatokat. 

 

Demokrata nagyágyúk az orgiákon 

Bill Richardson korábbi új-mexikói demokrata kormányzó is részt vehetett kiskorúak megrontásában – derült ki a CNN összeállításából. Richardson sötét titkáról áldozata, Virginia Giuffre rántotta le a leplet, amikor a bíróság előtt elmondta, hogy a politikus megerőszakolta őt. A kormányzó már nem felelhet a tetteiért, 2023 szeptemberében elhunyt. 

Thomas Pritzker neve is felbukkan az Epstein-listán. A Hyatt Hotels tulajdonosa a Demokrata Párt régi és aktív támogatója. Pritzker szintén Virginia Giuffre-t erőszakolhatta meg az áldozat bíróság előtt tett tanúvallomása szerint.  

 

Harvardi professzor is a gyanúsítottak között 

A világhírű harvardi jogászprofesszor, Alan Dershowitz is az Epstein-lista kiemelt szereplője. Áldozata neve anonimizálva van a bírósági dokumentumokban, amelyekben az érintett hölgy arról mesélt, hogy még kiskorúként erőszakolta meg Dershowitz több alkalommal, amikor a jogász Epstein magánrepülőjén utazott Floridába, New Yorkba, Új-Mexikóba és a Virgin-szigetekre. Alan Dershowitz egyébként a Demokrata Párt tagja. A jogász tagadta a felhozott vádakat – számolt be róla a New York Post

Virginia Giuffre azt állítja, hogy egy alkalommal „masszázst adott” Glenn Dubinnak is. Epstein és Maxwell a kezeik közé kerülő lányokat gyakran masszőrnek taníttatták, és amikor arra kérték őket, hogy masszírozzanak meg valakit, akkor gyakorlatilag arra utasították a lányokat, hogy feküdjenek le az illetővel. Dubin egy több milliárd dolláros befektetési alap tulajdonosa, ismert filantróp. A bírósági iratok szerint Epstein egy másik fiatal lányt, a már szintén említett Sjoberget is elküldte hozzá, aki azonban azt vallotta, nem feküdt le a mágnással. Dubin rendszeresen támogatta a Demokrata Párt jelöltjeit pénzzel és adományokkal.  

Borítókép: Illusztráció (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.