A „demokráciát védelmezte” Hunter Biden

Érdekes magyarázatot adott Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia arra, hogy miért fogadta el a Burisma ukrán energetikai cég igazgatótanácsi tagságát. Az ifjabbik Biden ragaszkodott hozzá, hogy nem vonta be apját az üzleti ügyeibe, a képviselőház bizottságai azonban folytatják a vizsgálatot.

2024. 02. 29. 8:58
BIDEN, Hunter; BIDEN, Joe
Washington, 2024. január 10. Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia (k) az ügyvédje, Abbe Lowell (b) társaságában az amerikai törvényhozás alsóháza, a képviselõház felügyeleti bizottságának egyik meghallgatásáról távozik, amelyen vendégként vett részt a washingtoni Capitoliumban 2024. január 10-én. A képviselõházi többséget kitevõ és a Biden család külföldi üzleti kapcsolatainak ügyében vizsgálódó republikánus képviselõk eljárást készülnek indítani Hunter Biden ellen, amiért az elõzõ hónapban visszautasította részvételét az illetékes képviselõházi bizottság meghallgatásán. MTI/AP/Jose Luis Magana Fotó: Jose Luis Magana
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia az édesapjához hasonlóan a demokrácia lelkes védelmezője. Legalábbis ez derült ki a képviselőház bizottságai előtti tanúvallomásából, amelyet az elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárásban tett.

BIDEN, Joe; BIDEN, Hunter
Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden (Fotó: MTI/EPA/Consolidated News Photos/Chris Kleponis)

Azt mondta, hogy azért választották a Burisma ukrán energetikai cég igazgatótanácsába, hogy megvédje a demokráciát, és a Burisma megállítsa az orosz agressziót

− mondta Marjorie Taylor Greene georgiai republikánus képviselő a Breitbart amerikai hírportálnak.

Hála az égnek, hogy Hunter Biden ott volt a Burisma tanácsában, mert ez központi szerepet játszott a stratégiájában, hogy szembeszálljon Vlagyimir Putyinnal

− gúnyolódott egy másik képviselő, Matt Gaetz.

Káprázat azt hinni, hogy Hunter Biden nemzetközi üzleti tevékenységet folytatott. Ez egy nemzetközi üzleti tranzakciónak álcázott megvesztegetés volt. Semmi több, semmi kevesebb

− fordította komolyra a szót a floridai képviselő.

Mint arról beszámoltunk, a Burisma ellen korrupció miatt nyomozott az akkori ukrán főügyész, akit  alelnöki hivatali ideje alatt Joe Biden kirúgatott, azzal fenyegetőzve, hogy visszatartja az Ukrajnának szánt egymilliárd dollárnyi segélyt.

Hunter Bident arról a kínai állami érdekeltségű céggel való levelezésről is kérdezték, amelyben a  kínai fél tíz százalékot ígért a „nagy embernek”. Az ifjabbik Biden nem tagadta, hogy Joe Biden volt a „nagy ember”, de ragaszkodott hozzá, hogy „nem vonta be” az apját az üzleti ügyeibe. Szerinte a házbizottságoknak nem lehet bizonyítéka, a vizsgálat eddigi eredményeit pedig „összeesküvés elméleteknek” nevezte.

E-mailek, szöveges üzenetek, fotók, hangüzenetek, látogatási naplók és tanúvallomások bizonyítják, hogy Joe Biden részt vett fia, Hunter külföldi üzleti ügyleteiben

− mutatott rá Steve Guest republikánus stratéga az X-en közzétett posztjában.

Többek között Hunter Biden egyik korábbi üzlettársa, Tony Bobulinski is azt vallotta, hogy az amerikai sajtóban megszellőztetett, a kínai céggel kapcsolatos „jutalmazásról” szóló e-mailekben emlegetett „nagy ember” nem volt más, mint az akkori alelnök és mostani elnök, Joe Biden.

Egy másik korábbi üzlettárs, Rob Walker azt vallotta, hogy Joe Biden találkozott annak a kínai CEFC energetikai cégnek az elnökével, amellyel az öccse, James Biden és a fia, Hunter üzletelt.

Joe Biden tudott ezekről a csalásokról, részt vett bennük és hasznot húzott belőlük. Joe Biden részt vett vacsorákon, beszélt kihangosított telefonon, megjelent találkozókon, és kávézott fia külföldi üzlettársaival.

− mondta James Comer, a képviselőház felügyeleti bizottságának elnöke, hozzátéve hogy Joe Biden volt a „márka”, amelyet a családja meggazdagodására árusított ki. Comer szerint a házbizottságok folytatják a tanúk kihallgatását – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Borítókép: Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia  (Fotó: MTI/AP/Jose Luis Magana)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.