Csak egy esetben jönne Magyarországra a svéd miniszterelnök

A svéd miniszterelnök és Orbán Viktor Brüsszelben beszélt röviden egymással, de nem tudni, hogyan tovább.

Forrás: Mandiner2024. 02. 03. 15:19
KRISTERSSON, Ulf;
Stockholm, 2024. január 30. Ulf Kristersson svéd miniszterelnök a biztonságpolitikáról beszél az Emmanuel Macron francia elnök részvételével tartott rendezvényen a stockholmi Karlberg-kastélyban 2024. január 30-án. Macron kétnapos látogatáson tartózkodik Svédországban. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Pontus Lundahl Fotó: Pontus Lundahl
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszelben találkozott egy rövid beszélgetésre Orbán Viktor és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök. Az eszmecserén egy svéd lap szerint az hangzott el, hogy Kristersson szívesen Budapestre látogat, miután Magyarország ratifikálta a svédek NATO-csatlakozását − írja a Mandiner a svéd Dagens Nyheterhóre hivatkozva.

Itt a jön a kérdés, ugyanis Magyarország épp azt szeretné, hogyha még a ratifikációról szóló döntés előtt a magyar fővárosba látogatna a svéd kormányfő, ahogy ezt Szijjártó Péter is elmondta korábban.

Kristersson azt is hozzátette a lapnak, hogy nem kapott Orbán Viktortól időpontot, hogy mikor szavazhatja meg a magyar parlament a ratifikációt, ami biztos, hogy az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésre a Fidesz nem megy el, így az Országgyűlés február 5-én sem szavazza meg a svédek NATO-csatlakozását.

Borítókép: Ulf Kristersson svéd miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Pontus Lundahl)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.