Ebben az országban nő a Covid-megbetegedések száma

A hét folyamán Oroszországban a Covid–19 okozta megbetegedések előfordulása 6,2 százalékkal nőtt az előző hasonló időszakhoz képest, számolt be róla az illetékes hatóság.

Forrás: lenta.ru2024. 02. 14. 11:25
koronavírus, covid
illusztráció Fotó: Pexels Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egészségügyi szolgálat szerint hét nap alatt több mint 27 ezer megbetegedést észleltek, amelyek között az omikron törzs dominál. A fogyasztói jogok védelmének és az emberi jólét felügyeletéért felelős szövetségi szolgálat (Roszpotrebnadzor) hangsúlyozta aggodalomra nincs ok, a járványhelyzetet megfelelően kezelik, írta a Lenta.ru.

Fotó: Pexels

Ezt megelőzően Gennagyij Oniscsenko, az Orosz Tudományos Akadémia akadémikusa, a Roszpotrebnadzor korábbi vezetője azt mondta, hogy a Covid–19 kifulladt. Szerinte eddig nem jelentek meg olyan új törzsek, amelyek világjárványt okozhatnának. 

Alekszandr Gintsburg, a Gamaleja Epidemiológiai és Mikrobiológiai Kutatóközpont igazgatója a maga részéről arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus világjárvány még mindig tart, mivel a kórokozó nem tűnt el sehová, csak több van belőle. 

Megjegyezte azonban, hogy erőteljes lökést adott az egészségügyi és tudományos technológia fejlődésének.

 

Enyhe növekedést mutatnak a legfrissebb WHO-adatok

Világszerte az új esetek száma négy százalékkal nőtt a 2023. december 11. és 2024. január 7. közötti 28 napos időszakban az előző 28 napos időszakhoz képest. Több mint 1,1 millió új esetet regisztráltak. Az új halálesetek száma 26 százalékkal csökkent az előző 28 napos időszakhoz képest, 8700 emberéletet követelt a kór. 

Fotó: Balázs Attila

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.