Egyetért Orbán Viktorral a volt cseh kormányfő

Andrej Babis szerint legitim, amit a magyar miniszterelnök akart tudni.

Forrás: MTI2024. 02. 03. 17:39
ORBÁN Viktor; BABIS, Andrej
Orbán Viktor Andrej Babissal tárgyalt Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrej Babisvolt cseh kormányfő, a jelenleg legnépszerűbb csehországi politikai tömörülés, az ANO − Elégedetlen Polgárok Akciója nevű ellenzéki mozgalom elnöke egyetért azzal, hogy az Európai Unió támogatja Ukrajnát, de tudni szeretné, hová kerülnek az Ukrajnának küldött pénzek.

Egyetértek Orbán Viktorral, hogy tudnunk kellene, hová kerülnek az Ukrajnába küldött pénzek

 − jelentette ki Babis abban az interjúban, amely szombaton jelent meg a Právo című független baloldali napilapban.

A riporter kérdésére, egyetért-e azzal, hogy a magyar kormányfő az európai uniós csúcson blokkolta az Ukrajnának szánt pénzeket, a cseh politikus azt mondta:

„Ellenőriztem ezt, ő [Orbán Viktor] csak azt akarta tudni, hová kerülnek azok a pénzek. Ez legitim. Orbán semmit sem blokkolt, csak tárgyalt. Ez a politika. Szerencsére ezt keresztülvitte, és jó, hogy tudni fogjuk, hová kerülnek ezek a pénzek.”

Andrej Babis szerint az ANO egyetért Ukrajna támogatásával, de a mozgalmat is érdekli, hová kerülnek „ezek a hatalmas pénzek”.

Az interjúban Andrej Babis kifejezte reményét, hogy az őszi amerikai elnökválasztásból Donald Trump kerül ki győztesen, aki véget vethet az ukrajnai háborúnak.

Bízom abban, hogy (Donald) Trump elnök lesz, és a háború Ukrajnában véget ér

 − fejtette ki a volt kormányfő. Arra a felvetésre, nem tart-e attól, hogy Donald Trump végül nem akarja megoldani az ukrajnai háború kérdését és feláldozza Európát, Andrej Babis leszögezte, „Nem. Ő a szövetségesünk. Bízom abban, hogy képes lesz a háború befejezésére. Ezt ígéri.”

A volt cseh kormányfő a beszélgetésben általánosságban bírálta az európai politikusokat, hogy közülük senki sem beszél a békéről. „Úgy tűnik, mintha mindenki háborút akarna” − jegyezte meg a Právóban szombaton megjelent interjúban.

Borítókép: Orbán Viktor Andrej Babissal (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.