Elsüllyedt egy márványt szállító teherhajó a Márvány-tengeren + videó

A személyzet hat tagja eltűnt, amikor elsüllyedt egy márványt szállító teherhajó csütörtök reggel a Márvány-tengeren.

Forrás: MTI2024. 02. 15. 11:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parti őrség mentőhajókat és egy repülőgépet küldött az eltűntek felkutatására – közölte az X-en Ali Yerlikaya török belügyminiszter, aki szerint a balesetet a rossz időjárás okozhatta. A meteorológiai szolgálat heves esőzést jósolt a térségre egészen péntekig.

A 70 méteres hajó a Dardanellák partjainál fekvő, márványbányászatáról híres Márvány-szigetről szállított márványt Bursa város kikötőjébe, amikor Imrali-szigetnél –, mintegy 50 kilométerre Isztambultól délre – vészjelzést adott le, majd elsüllyedt.

A török hatóságok úgy tudják, hogy az eltűntek mind török állampolgárok. A hajótörés feltételezett helyén egy üres mentőcsónakot találtak.

Borítókép: Hajók Isztambul közelében (Fotó: Magyar Nemzet/Kozma Zoltán)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.