Éppen csak elemelte a kezét a kormányról vezetés közben a sofőr, azonnal hozzávágtak egy 150 ezer forint értékű bírságot

De talált egy kis bökkenőt.

Forrás: La Libre2024. 02. 23. 15:28
Speed,Control,At,The,Road.,The,Speed,Camera,Takes,Photos, traffipax
1998257699 Fotó: GELEFIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem 380 eurós – nagyjából 150 ezer forint – bírságot kapott egy férfi Hollandiában, mert vezetés közben telefonált. A bökkenő csak annyi, hogy a megbírságolt fél meg van győződve róla, hogy ez nem így történt, és a képek alapján úgy tűnik, akár igaza is lehet. 

Kikérte ugyanis a kamera képeit, így pedig nem is volt különösebben bonyolult rájönni, hogy mi történhetett. A La Libre azt írja, hogy egy fejlett adatelemző algoritmus, amely arra szolgál, hogy a rendőrség munkáját megkönnyítse, úgy értelmezte, hogy a férfi mobiltelefonál vezetés közben. Igaz, ezeket a képeket még egy rendőrnek is ellenőriznie kell, hogy megerősítse az algoritmus gyanúját, azonban úgy tűnik, ez esetben ez elmaradhatott. 

Bárhogy is, a bírságot már kiszabták és el is küldték, így fellebbezni a büntetés ellen a holland jogszabályok szerint csak a bírság befizetése után lehetséges. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.