Fehérellenes posztokat tett közzé a Google tartalommoderátora, Elon Musk ironikus választ adott

Aggasztó a Google bizalom és biztonság vezetőjének online tevékenysége – világít rá egy poszt, amely fel is sorolja Nick Rossmann aggályos megnyilvánulásait.

2024. 02. 26. 6:40
MUSK, Elon
Brzezinka, 2024. január 22. Elon Musk dél-afrikai-amerikai milliárdos üzletember látogatást tesz az egykori auschwitz-birkenaui náci koncentrációs táborban a lengyelországi Oswiecimben 2024. január 22-én, öt nappal a tábor felszabadításának 79. évfordulója elõtt. MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner Fotó: Zbigniew Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A poszt szerint Nick Rossmann több mint öt évet töltött a CIA-nál, mielőtt 2022-ben a Google-hoz csatlakozott bizalom- és biztonságvezetőként, ami a tartalommoderálással kapcsolatos pozíció. Ennek fényében különösen aggályosak az X-en közzétett gyűlölködő megjegyzései – írja a poszt szerzője.

Miért van Nick Rossmann-nek problémája a fehér emberekkel?

− tette fel a kérdést, majd néhány példát is hozott 

az (egyébként fehér) Google-vezető fehérellenes megnyilvánulásaira.

Rossmann online tevékenysége azonban nem állt meg itt. Volt, amikor annak a reményének adott hangot, hogy a Trump-szavazók majd ráköhögnek a nagyszüleikre, és átadják nekik a Covidot. Máskor azzal vádolta a volt amerikai elnököt, hogy idegen hatalom ügynöke, vagy épp őrültnek és rasszistának nevezte. Megint máskor az oltáselleneseket nevezte náciknak – sorolja a poszt szerzője, hozzátéve, hogy Rossmann összes idézett posztja archiválva van.

A posztra Elon Musk is reagált.

Biztonság és bizalom

− írta ironikusan az amerikai vállalkozó.

 

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai–amerikai milliárdos üzletember (Fotó: MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.