Háborúba vinné egész Európát Zelenszkij

Az ukrán elnök is véleményt mondott a francia elnök kijelentéséről, miszerint nyugati csapatokat küldene Ukrajnába Emmanuel Macron. Zelenszkij szerint Ukrajna megerősítése az egész világnak jót jelent.

2024. 02. 28. 17:52
ZELENSZKIJ, Volodimir
Avgyijivka, 2023. december 29. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) látogatást tesz a frontvonalon fekvõ kelet-ukrajnai Avgyijivkában 2023. december 29-én. Avgyijivkát az orosz erõk hónapok óta ostromolják és próbálják körülzárni. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: Ukrán elnöki sajtószolgálat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiranai látogatása során mondott véleményt a francia elnök bejelentéséről Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök azt mondta Emmanuel Macron ötletével kapcsolatban, hogy nyugati csapatokat küldjenek Ukrajnába, hogy, ha bármilyen kezdeményezés megerősíti Ukrajnát, az az egész világnak jó – írja az Interfax-Ukrajna hírügynökség.

ZELENSZKIJ, Volodimir
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Olaf Scholz német kancellárral közösen tartott sajtóértekezletén a berlini kancellári hivatalban 2024. február 16-án (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette: ha egyes államok vezetőinek bármely kezdeményezése Ukrajna megerősítésére irányul az orosz agresszió visszaszorításában, akkor az az egész világnak jó lesz.

Ami a kezdeményezéseket illeti: ha megerősítik Ukrajnát, az az egész világnak jót tesz

 – mondta Zelenszkij az Ukrajna–Délkelet-Európa csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a minap rendkívüli csúcstalálkozót hívott össze Párizsba Emmanuel Macron francia elnök, hogy megvitassák Ukrajna nehéz katonai helyzetét. A francia államfő szerint egyáltalán nem szabad kizárni annak lehetőségét, hogy nyugati csapatokat küldjenek Ukrajnába.

Zelenszkij a francia vezető nyilatkozatát kommentálva elmondta, hogy nem volt jelen az Ukrajna támogatását célzó párizsi csúcstalálkozón, de Macron előző nap értesítette, hogy beszélni fog bizonyos új elképzelésekről Ukrajna megerősítésére.

Ezt meg fogja osztani velem, amikor márciusban megérkezik Ukrajnába

 – mondta az ukrán elnök.

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) látogatást tesz a kelet-ukrajnai Avgyijivkában 2023. december 29-én (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.