Hidvéghi Balázs: A brüsszeli jogállamisági cirkusznak véget kell vetni

Az Európai Parlament totális szereptévesztésben van, egyfajta európai erkölcscsőszként szeretne fellépni a tagállamokkal szemben, fogalmazott a Fidesz EP-képviselője.

2024. 02. 29. 10:58
HIDVÉGHI Balázs
Strasbourg, 2023. október 16. A Fidesz európai parlamenti (EP) képviselõcsoportja által közreadott kép - Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselõ a magyar méhészeti tevékenység bemutatóján Strasbourgban 2023. október 16-án. A képviselõ által szervezett rendezvényen a magyar és az európai méhészek védelmére hívták fel a figyelmet. MTI/A Fidesz európai parlamenti képviselõcsoportja Fotó: A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A brüsszeli jogállamisági cirkusznak véget kell vetni. Élet, halál, család vagy a gyermeknevelés kérdései tagállami hatáskörök. 

Nem lehet egész nemzetekre a szélsőséges baloldali ideológiákat ráerőszakolni!”

– fogalmazott Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője az EP plenáris ülésén. 

A politikus az ülés után újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, 

Az Európai Parlament totális szereptévesztésben van, egyfajta európai erkölcscsőszként szeretne fellépni a tagállamokkal szemben.

„Teljesen hibás megközelítés, hogy politikai és erkölcsi kérdéseket érintő vitákat jogi vitáknak álcáznak és mindenféle eljárásokat, szankciókat követelnek azok ellen, akik a hagyományos értékeket védik” – fogalmazott.

Az EP-képviselő szerint az évek óta tartó brüsszeli „jogállamisági cirkusz” elvi szempontból hibás alapokon áll. Az olyan kérdések, mint például az élet, a halál, a család, a házasság vagy a gyermeknevelés évezredes normákból fakadnak. Szorosan kapcsolódnak a vallási meggyőződéshez, és az ember természetfelettihez való viszonyához is – mondta.

Nyilvánvaló, hogy ezek érzékeny, sokszor megosztó kérdések. Az viszont teljesen biztos, hogy az Európai Parlamentnek nem feladata, hogy ilyen morális ügyekben döntéseket hozzon 

– fogalmazott Hidvéghi Balázs, majd hozzátette: elfogadhatatlan, hogy Brüsszelben szélsőségesen baloldali aktivisták mondják meg a magyaroknak, vagy bármely más tagállamnak, hogy ezeken a területeken miként kell eljárniuk.

Borítókép: Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő (Fotó: MTI/A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.