Késsel fenyegette az utazókat egy arab férfi a spanyolországi Sevillában + videó

A férfi jegy nélkül akart felszállni az egyik buszra, de a sofőr letessékelte a járműről. Másnap késsel tért vissza a buszpályaudvarra.

2024. 02. 13. 12:53
El Hierro-sziget, 2024. január 23. Afrikából Európába igyekvõ illegális bevándorlókat fogadnak a Spanyol Vöröskereszt munkatársai a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro szigetén, miután egy 67 migránst szállító bárka kikötött a sziget Puerta de La Estaca nevû öblében 2024. január 23-án. MTI/EPA/EFE/Gelmert Finol Fotó: Gelmert Finol
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pánik tört ki hétfőn a dél-spanyolországi Sevilla egyik buszpályaudvarán. Egy késsel felfegyverkezett észak-afrikai származású férfi tört be az épületbe, megrémítve az ott várakozókat. A biztonsági személyzet munkatársai hiába kérték arra, hogy dobja el a kést, amivel időközben a saját nyakát is megsebezte, a fiatalember nem tette ezt meg, hanem tovább akarta folytatni az útját, miközben mások testi épségét fenyegette. Végül két rendőrnek sikerült körbekerítenie és leterítenie anélkül, hogy rálőttek volna. A nyakán lévő vágás miatt az egyik környékbeli kórházba vitték, majd ellátása után a rendőrségre szállították át, ahol jelenleg is fogva tartják. 

Sajtóinformációk szerint az arab férfi előző nap konfliktusba került az egyik Almería városába tartó busz vezetőjével, aki nem engedte őt felszállni a járatra, mivel nem volt jegye. A rendőrség egyelőre nem közölte a férfi pontos szándékait, de feltételezhető, hogy hétfőn ismét ugyanarra a járatra akart feljutni és a saját utazását akarta bebiztosítani a nála lévő késsel. A Santiago Abascal vezette Vox az X-en köszönte meg a rendőrök munkáját.

A párt szerint a két ügynök egy tragédiát hárított el és kiemelte, hogy a Pedro Sánchez vezette szocialista kormány az oka annak, hogy a most elfogott afrikai férfihoz hasonló bevándorlók élnek Spanyolországban, fenyegetve a spanyol állampolgárok testi épségét. A Vox szerint a baloldal semmit sem tesz az illegális bevándorlás felszámolásáért, miközben a Kanári-szigeteket 2006 óta nem látott migrációs nyomás sújtja. Csak az év első hónapjában több afrikai érkezett a szigetcsoport tagjaira mint tavaly fél év alatt. 

Borítókép: Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlókat fogadnak a Spanyol Vöröskereszt munkatársai a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro szigetén, miután egy 67 migránst szállító bárka kikötött a sziget Puerta de La Estaca nevű öblében 2024. január 23-án (Fotó: MTI/EPA/EFE/Gelmert Finol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.