Leszakadt egy Fülöp-szigeteki templom emberekkel zsúfolt karzata, sok a sebesült + videó

Leszakadt szerdán mise közben egy katolikus templom karzata a Fülöp-szigetek fővárosához, Manilához közeli San José del Montéban, egy ember meghalt, 53-an megsérültek – közölték a helyi hatóságok.

Forrás: MTI2024. 02. 14. 10:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gina Ayson, a város polgári védelmének vezetője azt mondta, a hamvazószerda alkalmából tartott misén körülbelül négyszázan lehettek, adta hírül az MTI.

A város polgármestere, Arthur Robes elrendelte a templom bezárását és a szerkezet vizsgálatát – tette hozzá Ayson. Elmondta azt is, hogy a tragédia halálos áldozata egy nyolcvanéves asszony, aki a kórházban vesztette életét. 

A katasztrófavédelem szerint a balesetet vélhetően az okozta, hogy túl sok ember zsúfolódott össze a karzaton.

 

Borítókép: Fülöp-szigeteki asszony homlokára rajzol keresztet egy apáca Manilában hamvazószerdán, 2024. február 14-én. A mozgóünnep a negyvennapos nagyböjti időszak kezdőnapját jelöli, amellyel húsvétra, vagyis Jézus kereszthalálára és feltámadására készül a nyugati kereszténység. Hamvazószerdán és az azt követő vasárnapon a papok a hívek homlokát az előző év virágvasárnapján megszentelt barka hamujával jelölik meg (Fotó: MTI/AP/Aaron Favila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.