Még mindig orosz beavatkozást emlegetnek az amerikaiak

Az amerikai titkosszolgálat egykori tisztviselői szerint az oroszok bele akartak avatkozni a választásokba.

Forrás: NBC News2024. 02. 24. 19:16
null
FILES-US-POLITICS-TAXES-BIDEN Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai igazságügyi minisztérium a héten hozta nyilvánosságra, hogy egy FBI-informátor félrevezető információkat akart terjeszteni, amelyek célja, hogy hiteltelenítsék Joe Biden elnököt. Az ügyészek azzal vádolják Alekszandr Szmirnov volt informátort, hogy 2020-ban hazudott az FBI-nak, amikor azt mondta, Joe Biden ötmillió dollár kenőpénzt kapott.

Emlékezetes, 2020-ban információk jelentek meg, amelyek állítólag Hunter Biden laptopjáról származnak, és amelyek rengeteg terhelő bizonyítékot szolgáltattak a Biden-család piszkos dolgairól. Nem sokkal a cikk megjelenése után 51 volt titkosszolgálati tisztviselő aláírt és eljuttatott egy levelet a médiához, amelyben arra figyelmeztettek, hogy a laptopsztori egy igazi orosz dezinformációs hadjárat eleme.

A laptopadatok között voltak kínos képek Hunter Bidenről prostituáltakkal, és olyan e-mailek, amelyek részletezték az ukrajnai és kínai üzleti kapcsolatait. A mainstream média nagyrészt figyelmen kívül hagyta, míg a Twitter és a Facebook korlátozta a laptopról szóló cikket megjelentető New York Post  bejegyzéseinek megosztását.

Miután a fősodorbeli médiában  ellenőrizték  a laptopok anyagainak egy részét, komoly össznépi harag zúdult a Biden családra – kémeknek nevezték és választási csalással is vádolták őket.

Azóta sem került elő nyilvános bizonyíték, amely arra utalna, hogy orosz beavatkozásról lenne szó. A korábbi tisztviselők azonban azt mondják, hogy az anyagok olyan történeteket tápláltak, amelyek összhangban állnak az oroszok erőfeszítéseivel.

A laptopból származó anyagok később bizonyítékokká váltak Hunter Biden bűnügyi nyomozásában, amely végül két vádiratot eredményezett

Borítókép: Joe Biden amerikai és fia, Hunter Biden (Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.