Megugrott a késes támadások száma Németországban

Harminc százalékkal ugrott meg a késes bűncselekmények száma Németországban egy év alatt, a gyanúsítottak több mint fele külföldi.

2024. 02. 10. 17:41
Christmas market in Frankfurt
Christmas market in Frankfurt Fotó: ANDREAS ARNOLD
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) párt kérésére a szövetségi belügyminisztérium olyan adatokat tett közzé, amelyek szerint 2023-ban 1160 késes támadás történt Németországban, ami növekedést jelent a 2022-es 882-höz képest, vagyis

egy év alatt 30 százalékkal ugrott meg a késsel elkövetett bűncselekmények száma Németországban, az elkövetők többsége pedig külföldi.

A gyanúsítottaknak ugyanis 48 százaléka rendelkezik német állampolgársággal. Megjegyzendő, hogy nem egyértelmű, hogy a „németként” besorolt gyanúsítottak rendelkeznek-e migrációs háttérrel, mivel minden német állampolgársággal rendelkező személy „németként” szerepel a bűnügyi statisztikákban, még akkor is, ha más országban született, hívja fel rá a figyelmet a RMX News hírportál. 

Az AfD hivatalos közleményben reagált az új adatokra. Mint írták:

Mindig is ezt mondtuk, és most is mondjuk: ha meg akarjuk védeni polgárainkat a késes erőszaktól, akkor véget kell vetni a migráció kultuszának, meg kell védeni a nemzeti határokat, és következetesen ki kell toloncolni a bűnözőket.

Közleményükben megjegyezték: a közlekedési lámpa koalíció, „amely vörös szőnyeget terít minden illegális bevándorló számára, akinek joga van az itt-tartózkodáshoz, és szisztematikusan megakadályozza a kitoloncolásokat, pontosan az ellenkezőjét teszi”. Az AfD kiemeli:

ennek a felelőtlen ideológiai tudatlanságnak az árát azok fizetik meg, akik már nincsenek biztonságban a munkából hazafelé vagy akár az iskolába vezető úton.

A párt szerint a külföldi bűnözőket ki kell toloncolni, és azokat, akiknek nincs megfelelő menedékkérelmük, szintén vissza kell küldeni hazájukba. Az AfD szerint a legújabb adatok is azt mutatják, hogy komoly következményei vannak a bevándorlásnak, és felhívják arra is a figyelmet, hogy a késes bűncselekmények külföldi elkövetői közül a legtöbben Szíriából érkeztek. 

Alig néhány napja történt késes támadás Németországban. Ahogy arról lapunk is beszámolt, késsel támadt két fiatal férfi két 17 éves diákra a németországi Pforzheim egyik középiskolájában.

Borítókép: Rendőrök egy németországi karácsonyi vásárban (Fotó: DPA/AFP/Andreas Arnold)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.