Megvan, hogy Putyin mikor találkozik Erdogannal

Pár nap alatt sikerült pontosítani a dátumot, hogy mikor találkozzon a két államfő.

2024. 02. 02. 16:56
PUTYIN, Vlagyimir
Anadir, 2024. január 10. Vlagyimir Putyin orosz elnök helybeliekkel találkozik egy lakossági fórumon a csukcsföldi fõvárosban, Anadirban 2024. január 10-én. Putyin elsõ alkalommal érkezett munkalátogatásra az oroszországi Távol-Keleten fekvõ Csukcsföldre. Az elnök 2023-ban az Oroszországi Föderáció húsznál több államalakulatát kereste fel. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Pavel Bednyjakov Fotó: Pavel Bednyjakov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 12-én Törökországba látogat, hogy tárgyaljon Recep Tayyip Erdogannal – mondta el egy török ​​tisztviselő a Reuters hírügynökségnek szerdán, ami az orosz vezető első NATO-szövetségeshez tett útja lesz Moszkva ukrajnai inváziója óta – írja a lap .

Putyin külföldi utazási lehetőségei korlátozottak tavaly március óta, amikor a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elfogatóparancsot adott ki ellene ukrán gyerekek Oroszországba való állítólagos kitoloncolása miatt, ami háborús bűn. Oroszország tagadta a vádat, és felháborítónak nevezte a lépést, de azt mondták, hogy jogilag mindenesetre semmisnek tekintik a döntést, mert Oroszország nem tagja az ICC-nek.

A Fekete-tengeren Ukrajnával és Oroszországgal közös tengeri határral rendelkező Törökország az ukrajnai háború kezdete óta igyekszik jó kapcsolatokat fenntartani mindkét nemzettel. Katonai támogatást nyújtott Kijevnek, és támogatásának adott hangot területi integritása mellett, de ellenzi az Oroszországgal szembeni szankciókat is.

Mint lapunk korábban megírta, a törökök készültek az orosz elnök látogatására. A témákról is van már sejtés, sajtóinformációk szerint a legfontosabb a gabonaszállítással kapcsolatos ügy lesz.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pavel Bednyjakov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.