Orosz–ukrán háború: brutális ukrán támadás egy közösségi és humanitárius központ ellen + videó

Az ukrán fegyveres erők drónja megtámadta a humanitárius szervezetek központját az éjjel Novaja Kahovkában. Áldozatokról nem érkezett hír.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 02. 27. 11:30
Soldiers of 65th separate mechanized brigade together with adjacent units defend Ukraine in Zaporizhzhia sector
A serviceman from the 65th Separate Mechanized Brigade of the Land Forces of the Armed Forces of Ukraine is launching a drone into the sky near Robotyne in the Zaporizhzhia region, southeastern Ukraine, on February 21, 2024. NO USE RUSSIA. NO USE BELARUS. (Photo by Ukrinform/NurPhoto) (Photo by Dmytro Smolienko / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán fegyveres erők csapásmérő drónja támadta a Novaja Kahovkában lévő humanitárius főhadiszállást, közölte Telegram-csatornáján Andrej Alekszejenko, a herszoni régió kormányzója.

Az éjszakai időpont miatt áldozatok nincsenek, tette hozzá. 

A helyi lakosság számára fontos szociális létesítményt tavaly augusztusban adták át. Ott segítségnyújtással foglalkoznak, valamint egyéb állami és önkormányzati feladatokkal, írta a RIA Novosztyi. Az épületben posta is működik.

 

Az ukrán csapatok a szomszédos Kahovszkij körzetben lévő Csernyanka faluban egy lakóházat is eltaláltak – tette hozzá a kormányzó. Az épület súlyos károkat szenvedett. A kormányzó arról biztosította a lakosokat, hogy minden létesítményt helyreállítanak, és Novaja Kahovka lakói nem maradnak humanitárius segélyek és állami szolgáltatások nélkül.

Herszon régióban 2022 szeptemberében a népszavazáson a résztvevők többsége az Oroszországhoz való csatlakozás mellett szavazott. Kijev nem ismeri el ezt, és továbbra is lövi a területet. Oroszország jelenleg a Herszon régió 75 százalékát ellenőrzi, míg az ukrán haderő a Dnyeper jobb partját, beleértve Herszon városát is.

Borítókép: Az Ukrán Fegyveres Erők Szárazföldi Erőinek 65. Különleges Gépesített Dandárjának egyik katonája drónt indít az égbe a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjai területen lévő Robotyne közelében 2024. február 21-én. (Fotó: Dmytro Smolienko / NurPhoto / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.