Továbbra is a szankciókat erőlteti Brüsszel

Nincs az EU Külügyminiszteri Tanácsának mai brüsszeli ülésének napirendjén olyan javaslat, amely a békét segítené elő − véli Szijjártó Péter. A testület ehelyett újabb szankciós csomagot készül elfogadni.

2024. 02. 19. 8:40
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2024. február 12. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Stellantis beruházásbejelentésén a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2024. február 12-én. A világ egyik legnagyobb autógyártó konszernjének számító Stellantis csoport Magyarországra helyezi elektromobilitási stratégiájának kulcselemét, a 45 milliárd forintos beruházás nyomán biztossá válik a szentgotthárdi Opel-gyár jövõje. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutazott Brüsszelbe az EU Külügyminiszteri Tanácsának ülésére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, azonban nem sok jót vár a megbeszéléstől.

Az ukrajnai háború egyre több vérontással jár, egyre többen halnak meg, egyre nagyobb a pusztítás. Sajnos azonban ma sincs a napirenden olyan javaslat, ami a béketeremtést célozná

− írja a külügyminiszter. 

Sőt: ezzel ellentétben ismét az nyer megerősítést, hogy a háborús pszichózisban szenvedő Európai Unió megint csak Washingtonnak, a liberális médiának és az NGO-knak akar megfelelni azzal, hogy egy újabb, ezúttal bevallottan is teljesen értelmetlen, kizárólag kirakatmegoldásként szolgáló szankciós csomagot akar elfogadni, mondván: itt a háború kitörésének második évfordulója

− mutat rá a tárcavezető.

Szijjártó Péter szerint a szomorú évforduló éppen arra kellene, hogy sarkallja az európai döntéshozókat, hogy „segítsünk végre valahára véget vetni a szenvedésnek, segítsük elő a tűzszünetet és a béketárgyalásokat”.

A hétfői megbeszéléshez csatlakozik a pénteken elhunyt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető özvegye, Julija Navalnaja is − számol be róla a Reuters hírügynökség. 

Az ülés napirendjén a Navalnij emléke előtti tisztelgés mellett szerepel az Ukrajnának nyújtandó katonai támogatás, valamint az unió tervezett tizenharmadik szankciós csomagja, amelyet Oroszország Ukrajna elleni inváziójának második évfordulójára időzítene az EU.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.